Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

"Πριν πεθάνω θέλω να ..."


 
Όταν η Candy Chang έχασε κάποιον που αγαπούσε πολύ, αποφάσισε να μάθει τι ήταν σημαντικό για τους ανθρώπους γύρω της, μιας και αυτή μπόρεσε μέσα από αυτήν τη δυσάρεστη εμπειρία να ξεκαθαρίσει τη ήθελε στη ζωή της και να την δει πιο αισιόδοξα.
 
 

Με τη βοήθεια παλιών και νέων φίλων, μετέτρεψε τον τοίχο ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού σε μια γειτονιά της Νέας Ορλεάνης που ζει σε πίνακα και έγραψε πάνω του "Before I die I want to ..." (Πριν πεθάνω θέλω να ...). Οι περαστικοί μπορούσαν να πάρουν μια κιμωλία και να γράψουν ότι ήθελαν.



Ήδη το επόμενο πρωί ο πίνακας ήταν γεμάτος! Τα όνειρα και οι ελπίδες των περαστικών την έκαναν να γελάσει, να κλάψει και να βρει παρηγοριά στις δύσκολες στιγμές που περνούσε.



Ο πίνακας δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 και μπορούσε κανείς να τον δει μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011. Τότε το σπίτι ανακαινίστηκε και κατοικήθηκε ξανά. Η ιδέα όμως διαδόθηκε παγκοσμίως και έχουν δημιουργηθεί ανάλογοι τοίχοι στο Μεξικό, στην Ολλανδία, στην Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ κ.α.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου