Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Μια αποστολή στο Cocos Island της Κόστα Ρίκα

Καρχαρίες με λευκά πτερύγια, συχνά αδρανής κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη νύχτα συρρέουν στα βράχια στα νερά κοντά στο Cocos Island.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, ο συνεργάτης του National Geographic Enric Sala, η Sylvia Earle και πολλοί επιστήμονες από όλον τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στην Κόστα Ρίκα στο Cocos Island, ένα ακατοίκητο κομμάτι γης περικυκλωμένο από τα πιο πλούσια νερά σε καρχαρίες.Τα στοιχεία που συνέλεξε η ομάδα "Pristine Seas" (Παρθένες Θάλασσες) σε συνεργασία με τοπικούς επιστήμονες και θαλάσσιους οργανισμούς, ελπίζουν πως θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων δεδομένων για τα παρθένα μέρη.

Καρχαρίες και δελφίνια γύρω από ένα κοπάδι που στροβιλίζεται κοντά στην επιφάνεια και ονομάζεται "δόλωμα μπάλα". Τα ψάρια είναι εύκολα και γρήγορα θηράματα για τα καταδυόμενα θαλασσοπούλια από πάνω και τα αρπακτικά από κάτω.

Θέα από το μικροσκοπικό νησί Manuelita προς τον κόλπο Chatham Bay και το Cocos Island. Απομακρυσμένο και προστατευμένο ως εθνικό πάρκο της Κόστα Ρίκα, το ηφαιστειακό Cocos ταιριάζει με τις περιγραφές του συγγραφέα Michael Crichton για το Isla Nublar, το σκηνικό του φανταστικού Τζουράσικ Παρκ.

Καρχαρίες κάτω ακριβώς από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο βράχος Piedra Sucia (Βρόμικος Βράχος) φαίνεται πίσω από μια από τιςπολλές θαλάσσιες χελώνες που βρίσκονται στα νερά του Cocos.

Ο δύτης Enric Ballesteros με έναν ευγενικό και αγαθό φαλαινοκαρχαρία.

Σφυροκέφαλοι καρχαρίες κάνουν μια στάση στην περιοχή του Cocos που ονομάζεται "σταθμοί καθαρισμού" όπου μικρά ψάρια καθαρίζουν διάφορα παράσιτα από το δέρμα και το στόμα των καρχαριών.

πηγή: nationalgeographic.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου