Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Παλαίωση φωτογραφίας με το photoshop vol. 2

Παλιότερα σας είχα δείξει ένα τρόπο πως να παλαιώσουμε μια φωτογραφία. Σήμερα θα δούμε ακόμα ένα γρήγορο τρόπο, χρησιμοποιώντας textures.

Πρόγραμμα: Adobe Photoshop CS5

Επέλεξα αυτή τη φωτογραφία που τραβήξει παλιότερα στη Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.


Βήμα 1
Πρώτα πρέπει να δημιουργήσουμε το layer της εικόνας. Διπλό κλικ λοιπόν στην παλέτα των layer και αμέσως ok στο παράθυρο που ανοίγει. Εναλλακτικά Layer -> New -> Layer from Background.

Σχεδόν όλες οι παλιές φωτογραφίες φαίνεται πως έχουν ένα περιθώριο. Πάμε λοιπόν Image -> Canvas Size και δίνουμε και στο height και στο width τιμές 60 pixels.

Δημιουργούμε ένα νέο layer -κλικ στην παλέτα των layer στο Create New Layer- το τοποθετούμε κάτω από την εικόνα (το σέρνουμε με το ποντίκι μας) και το βάφουμε με το χρώμα #f2eadf. Ένα κλικ είτε στο foreground ή στο background colour στην παλέτα των εργαλείων μας, και δίνουμε τον κώδικα στο ανάλογο πεδίο. Έπειτα πατάμε Alt+backspace ή Ctrl+backspace αντίστοιχα για να βάψουμε όλο το layer.

Με διπλό κλικ στο νέο αυτό Layer ανοίγει το παράθυρο των Bleding Options. Εκεί θα προσθέσουμε Inner Glow. Δείτε παρακάτω τις ρυθμίσεις που δίνουμε εκεί.


Βήμα 2
Τώρα θα αλλάξουμε το χρώμα και την έκθεση (exposure) με τη χρήση adjustment layers.

Κλικ στο Hue / Saturation adjustment layer και δίνουμε τις τιμές που φαίνονται παρακάτω.



Κλικ τώρα στο Exposure adjustment layer και δίνουμε τις τιμές της εικόνας παρακάτω.


Είναι λίγο σκοτεινή στη μέση και πρέπει να το διορθώσουμε. Επιλέγουμε μια μεγάλη βούρτσα (B), πατάμε D στο πληκτρολόγιο μας για να θέσουμε το μαύρο ως foreground colour και βάφουμε στο κέντρο της μάσκας του exposure layer.


Βήμα 3
Βρήκα ένα texture παλιό χαρτί στο Flickr.

Copy-paste σε ένα νέο layer πάνω από όλα τα άλλα, θέτουμε το bleding mode του σε overlay και μειώνουμε το opacity σε 50%.


Δημιουργούμε ένα νέο layer, πάνω από όλα τα άλλα και το βάφουμε άσπρο. Πάμε Filter -> Noise -> Add Noise και δίνουμε τιμή 150%. Θέτουμε το bleding mode αυτού του layer σε Color Dodge και μειώνουμε το opacity σε 10%. Αυτό το κάνουμε για να βάλουμε "κόκκο".


Πάμε να κάνουμε λίγο φθαρμένη την εικόνα.

Βρήκα αυτό το Noise Effect Texture.


Copy-paste σε ένα νέο layer πάνω από όλα τα άλλα, θέτουμε το bleding mode του σε Screen και μειώνουμε το opacity σε 75%.

Έτοιμοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου