Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Δημιουργίες που "ζουν" μόνο για 25 λεπτά!

Ένας καθηγητής σε ένα σχολείο στη Μινεσότα, ονόματι Gregory Euclide, προσπαθώντας να βρει πως να απελευθερώσει το άγχος που τον διακατέχει μετά από 5 ώρες διδασκαλίας την ημέρα σε 38 μαθητές, βρήκε έναν πολύ πρωτότυπο αλλά και δημιουργικό τρόπο.


Κατά τη διάρκεια του 25λεπτου διαλείμματος για μεσημεριανό παίρνει μαρκαδόρους και μπογιές και ζωγραφίζει στον πίνακα της τάξης διάφορα, μικρά αριστουργήματα, τα οποία, μόλις χτυπήσει το κουδούνι, σβήνει συνεχίζοντας το μάθημα!


"Ήμουν αρκετά ανήσυχος και γεμάτος ένταση μετά το μάθημα της ημέρας, μέχρι που αποφάσισα να ζωγραφίζω στον πίνακα. Αυτά τα 25 λεπτά μού ήταν αρκετά για να χαλαρώσω", λέει ο καθηγητής.


Ο ίδιος αναφέρει για τις μικρές σε διάρκεια ζωής δημιουργίες του από άποψης ποιότητας, "Τα 25 λεπτά που αφιερώνω για κάθε πίνακα, μέχρι να τον σβήσω για να φτιάξω τον επόμενο, πρακτικά δεν είναι πολλά. Άρα και το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο πολύτιμο για μένα, αφού μπορώ να φτιάξω κάτι παρόμοιο. Άλλωστε είναι και ένας καλός τρόπος για να δείξω στους μαθητές μου ότι άμα κάποιος θέλει κάτι πολύ μπορεί να το πετύχει, έστω κι αν έχει στη διάθεσή του λίγο χρόνο. Στην τάξη μου, μάλιστα, δεν θα ακούσετε κανέναν μαθητή να λέει 'δάσκαλε, δεν πρόλαβα να διαβάσω'! Όλοι ξέρουν πια πώς να διαχειριστούν σωστά το χρόνο τους".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου