Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Το γλυπτό σκιάς του Βασίλη Σπανούλη


Είχα την τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσω και παλιότερα από το Ξωτικό μια έκθεση με τα πρωτοποριακά shadow art έργα του Τρινατάφυλλου Βαΐτση. Αυτή τη φορά ο Τριαντάφυλλος "ξαναχτύπησε" με ένα πορτραίτο του Λαρισαίου μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και της Εθνικής μας, Βασίλη Σπανούλη. Από μέρους μου, να σου ευχηθώ πάντα δημιουργικός και σε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις, φίλε Τριαντάφυλλε.



Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συνεχίστηκε η 12η τελετή των Διεθνών Βραβείων που έγινε στις 16 Νοεμβρίου στο Βατικανό. Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα του Ολυμπιακού με την Γαλατάσαραϊ, ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης, βραβεύτηκε με το Βραβείο Παγκόσμιου Αθλητισμού από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca που εδρεύουν στη Ρώμη.

Την βράβευση έκαναν ο διακεκριμένος διεθνώς σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, Μέλος της Επιτροπής Προεδρίας και η Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, Γενική Γραμματέας των Βραβείων, παρουσία του Προέδρου, Αιδ. Καθηγητή Bruno Lima που ταξίδεψε από την Ρώμη ειδικά για την βράβευση του Βασίλη Σπανούλη.

Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης με τον Βασίλη Σπανούλη

Μετά το πέρας του αγώνα δόθηκε συνέντευξη τύπου σε συγκινησιακό κλίμα από τους: Αιδ. Καθ. Bruno Lima, Πρόεδρο των Giuseppe Sciacca, την Γενική Γραμματέα Βίκυ Μπαφατάκη, τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γενικό Διευθυντή της ερυθρόλευκης ΚΑΕ, Χρήστο Σταυρόπουλο. Πριν από την έναρξή της περίμενε τον Βασίλη Σπανούλη μια έκπληξη… το πορτραίτο του σε σκιά, έργο του καλλιτέχνη της shadow art, Τριαντάφυλλου Βαΐτση. Ο Βασίλης Σπανούλης εντυπωσιάστηκε από το πρωτότυπο δώρο και ευχαρίστησε θερμά τον δημιουργό.

Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης που ζει στην Ξάνθη, μέλος των Βραβείων ανέφερε:

«Με αφορμή τη βράβευση του Βασίλη Σπανούλη από τα «Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca», σκέφτηκα πως θα ήθελα να προσφέρω ένα έργο που θα έφτιαχνα ειδικά γι’ αυτόν. Κι επειδή πρόκειται για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο, που μας κάνει υπερήφανους και μας «ταξιδεύει» σε όλο τον κόσμο, μόνο κάτι ιδιαίτερο θα του ταίριαζε… Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω την εικόνα του, χρησιμοποιώντας το «ΦΩΣ» που του ταιριάζει απόλυτα και δημιουργώντας ένα γλυπτό σκιάς.

Το γλυπτό είναι φτιαγμένο από κομμάτια Corian (συνθετικό υλικό), κομμάτια αλουμινίου, γυαλί και σιλικόνη. Η μορφή του έργου παραπέμπει σε μια μπασκέτα, με το γυαλί να παίρνει τη θέση του ταμπλό και η τρύπα που υπάρχει μπροστά από αυτό μαζί με το κυκλικό εξάρτημα να συμβολίζει την πορεία της μπάλας προς το καλάθι και την επιτυχία….

Η πολυχρωμία του έργου προέκυψε από την θετική αύρα που εκπέμπει η προσωπικότητα του Βασίλη Σπανούλη ακόμα και σε ανθρώπους που δεν τον γνωρίζουν.

Όταν ξεκίνησα να κάνω το γλυπτό ήμουν φοβερά αγχωμένος γιατί ήθελα να βγάλω ένα αποτέλεσμα που δεν θα ήταν απλά ένα πρόσωπο που θα έμοιαζε με τον Σπανούλη, αλλά στόχος μου ήταν να βγάλω συναισθήματα από αυτό.

Έπρεπε λοιπόν, να φτιάξω μια σκιά που θα παραπέμπει σε ρεαλιστικά χαρακτηριστικά και θα εστίαζε ιδιαίτερα σε λεπτομέρειες όπως τα μάτια και το χαμόγελο… Νομίζω πως κατάφερα να φτάσω πολύ κοντά στον στόχο μου και είμαι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτό.

Σ’ ευχαριστώ Βασίλη Σπανούλη κι εύχομαι να συνεχίζεις να μας κάνεις υπερήφανους και να μας εμπνέεις»

πηγή: peoplenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου