Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

14 παράξενες μέθοδοι θεραπείας της φαλάκρας σε όλη την ιστορία


Όταν η γραμμή των μαλλιών αρχίζει να υποχωρεί, μερικοί θα έκαναν τα πάντα για να μην μοιάζει το κεφάλι τους σαν γλόμπος! Φαίνεται πως το πρόβλημα της φαλάκρας προσπάθησαν να το λύσουν από πολύ παλιά!


1. Αρχαία Αίγυπτος
Σύμφωνα με τον Πάπυρο Έμπερς (ένα ιατρικό χειρόγραφο από τα 1.550 π.Χ.), το φάρμακο είναι μείγμα λίπους ιπποπόταμου, κροκόδειλου, γάτας, φιδιού και αγριοκάτσικου. Αν αυτό αποτύχει, πρέπει κάποιος να βράσει τρίχες σκαντζόχοιρου και να να εφαρμόσει το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής του για τέσσερις ημέρες.

2. Αρχαία Ελλάδα
Ο Ιπποκράτης πρότεινε ένα μείγμα από όπιο, αγριοράπανο, περιττώματα περιστεριών, παντζάρια και μπαχαρικά. Ο Αριστοτέλης πάλι, ούρα κατσίκας.

3. Αρχαία Ρώμη
Όταν ο Ιούλιος Καίσαρας έγινε δικτάτορας της Ρώμης, άρχισε να καραφλιάζει. Η Κλεοπάτρα πρότεινε να φτιάξουν μια λοσιόν από ποντίκια, δόντια άλογου και λίπος αρκούδας. Μια ακόμη συνταγή των Ρωμαίων ήταν να πάρουν τα γεννητικά όργανα ενός γαϊδάρου, να τα κάψουν μέχρι να μείνει μόνο στάχτη, να ανακατέψουν την τέφρα με τα ούρα τους και μετά να εφαρμόσουν την κρέμα γενναιόδωρα!

4. Οι Βίκινγκς
Οι Βίκινγκς πρότειναν επάλειψη του τριχωτού με περιττώματα χήνας.

5. Οι Δρυίδες των Κελτών
Πιάνεις ένα κοράκι, το καις μέχρι να γίνει στάχτη και αναμειγνύεις τις στάχτες με ξύγκι προβάτου.

6. Κίνα του 8ου αιώνα
Σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια των μαλλιών, οι Κινέζοι έφτιαχναν ένα μείγμα ηλιελαίου, δεντρολίβανου και βοτάνων με πουρέ από όρχεις ζώων.

7. Ινδία
Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Κάνεις κατακόρυφο και στηρίζεσαι στο κεφάλι σου!

8. Ιθαγενείς της Αμερικής
Κάποιες φυλές πίστευαν ότι ένα κατάπλασμα από κοπριά κότας ή αγελάδων ήταν το φάρμακο.

9. Ερρίκος Η΄ της Αγγλίας
Άλειφε το κεφάλι του με ούρα σκύλου και αλόγου.

10. Το τεύχος του περιοδικού Scientific American το 1896

"Ενώ τα έγχορδα προλαμβάνουν και ελέγχουν την πτώση των μαλλιών, τα χάλκινα πνευστά έχουν τις πιο ζημιογόνες επιπτώσεις. Το πιάνο και το βιολί, ειδικά το πιάνο, ασκούν αναμφίβολα επιρροή ... Αντιθέτως, τα πνευστά έχουν αξιοθρήνητα αποτελέσματα."

11. Γάλλοι γιατροί του 19ου αιώνα
Ο Èmile Couè πίστευε ότι η θετική σκέψη -η αυθυποβολή- θα μπορούσε να φτιάξει σχεδόν τα πάντα!

"Στα κεφάλια μας υπάρχουν μικρές κοιλότητες που ονομάζονται ωοθυλάκια, κοιλότητες από τις οποίες μεγαλώνει η τρίχα. Όταν χάνουν την ελαστικότητά τους, τα μαλλιά πέφτουν. Όταν αρχίζει να λειτουργεί η αυθυποβολή, αυτά τα ωοθυλάκια αρχίζουν να κλείνουν και να εκκρίνουν κανονικά, και σύντομα η τρίχα μεγαλώνει."

12. Ελβετοί αγρότες
Το 1988, η εφημερίδα Sun δημοσίευσε μια θεραπεία της φαλάκρας που ανακαλύφθηκε από έναν Ελβετό αγρότη ονόματι Gerhardt Flit. Η θεραπεία; Γάλα νυχτερίδας. Κόστος; 3.500 δολάρια ανά ουγγιά.

13. Κολομβιανοί αγρότες
Στην άλλη πλευρά του κόσμου, ένας Κολομβιανός αγρότης δίνει τη δική του θεραπεία με σάλιο βοοειδών. Στην κυριολεξία πρέπει να σε γλύψει αγελάδα!

14. Ευνουχισμός
Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες "θεραπείες", ο ευνουχισμός λειτουργεί πραγματικά. Βέβαια, δεν θεραπεύει τη φαλάκρα, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι αποτρέπει το χάσιμο των μαλλιών, αν είναι κάποιος κάτω των 25 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου