Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ένα μικρό αγγλικό χωριό και άλλοι κρυμμένοι θησαυροί της Νέας Υόρκης

Στο Cobble Hill, μια γειτονία του Μπρούκλιν - φωτογραφία

Ένας οδηγός για πρωτάρηδες της μυστικής Νέας Υόρκης.
 
 

Το αγγλικό χωριό στο Pomander Walk

φωτογραφία

Περικυκλωμένο από τσιμέντα και πανύψηλα κτίρια, το Pomander Walk είναι ένα ήσυχο θαύμα της Νέας Υόρκης. Ένας παράδεισος σε στυλ αγγλικού χωριού χτισμένος το 1922, αυτή η γραφική κοινότητα με εξοχικά σε στυλ Tudor είναι διακριτικά κρυμμένη πίσω από μια δυσδιάκριτη μεταλλική πύλη στην West 95th Street.

Κάποτε ένα από αυτά τα σπίτια ανήκε στον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.


Ο ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων Thomas J. Healy αγόρασε τη γη και την ονόμασε έτσι προς τιμή μιας ρομαντικής κωμωδίας που παίχτηκε στη Νέα Υόρκη το 1910. Σχεδίαζε να χτίσει εκεί ένα μεγάλο ξενοδοχείο, αλλά η χρηματοδότηση δεν πήγε καλά και έχτισε αυτά τα μικρά σπίτια αντ' αυτού.


Δείτε πως είναι στο εσωτερικό τους εδώ και διαβάστε ένα πολύ καλό άρθρο για το Pomander Walk εδώ.


Ένα κινηματογραφικό πλατό στην Sylvan Terrace


Συχνά χρησιμοποιείται για ταινίες. Η κατοικημένη κοινότητα με τα ξύλινα σπίτια χτίστηκε το 1882 και είναι δημοφιλής τοποθεσία γυρισμάτων.


Ένας κρυμμένος θησαυρός στην κορυφή μιας σκάλας στην Amsterdam Avenue στο Washington Heights, αυτά τα 20 σπίτια αποκαταστάθηκαν στη δεκαετία του 1970. Κάποτε ήταν σπίτια για εργαζόμενους της μεσαίας τάξης, σήμερα η τιμή τους ακουμπάει το 1 εκατομμύριο δολάρια.


Απομεινάρια του παλιού Χάρλεμ στο Sylvan Court


Λίγα τετράγωνα πιο μακριά -δεν πρέπει να συγχέεται με το Sylvan Terrace- είναι το Sylvan Court, ένα μικρό αδιέξοδο με πολλά αρχοντικά του 1880 που δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί πλήρως. Αυτό το αχαρτογράφητο αδιέξοδο είναι ό,τι έχει απομείνει από την παλιά Eastern Post Road, που οδηγούσε από την πόλη στην Βοστόνη όταν το Χάρλεμ ήταν ακόμα ένα μικρό χωριό. Τα διώροφα σπίτια πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν ως στάβλοι στα τέλη του 1800.


Η γέφυρα στην Staple Street


Μια γέφυρα από μια ξεχασμένη εποχή, χτισμένη το 1908 από το New York City Hospital House of Relief που επεκτάθηκε στο διπλανό κτίριο. Σήμερα ανήκει στον σχεδιαστή μόδας Zoran Ladicorbic, και συνδέει το διαμέρισμα του με το ατελιέ του.

Περισσότερες σαν αυτή γέφυρες στη Νέα Υόρκη εδώ.


Τα Carriage Houses στην Hunts Lane


Μαζί με μερικές ακόμα οδούς όπως η Grace Court Alley και η Love Lane, η Hunts Lane παραπέμπει σε μια εποχή όπου τα άλογα και οι άμαξες κυβερνούσαν τους δρόμους της Νέας Υόρκης.Το τελευταίο φως από αέριο της Νέας Υόρκης στο Patchin Place


Χιλιάδες λάμπες αερίου χρησιμοποιήθηκαν για να φωτίζουν τους δρόμους της Νέας Υόρκης, αλλά στο τέλος ενός μικρού δρόμου στο χωριό Greenwich βρίσκεται η τελευταία που έχει απομείνει στην πόλη σήμερα. Διαβάστε στο Untapped Cities για το ορόσημο του 19ου αιώνα, σε μικρή έκταση με πλινθόκτιστα σπίτια που χτίστηκε γύρω στο 1850.


από: messy nessy chic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου