Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

15 από τα πιο εκπληκτικά σπήλαια σε όλο τον κόσμο!


Τα σπήλαια που θα δείτε δεν αποτελούν κομμάτι κάποιου παραμυθιού. Βρίσκονται σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα μέρη στην Ασία, την Αμερική και την Ευρώπη.



Δείτε ακόμη:
Ένα σπήλαιο με 125 κτήρια-μινιατούρες
Η Σπηλιά του Παραστά στο Καστελόριζο
Το σπήλαιο Eisriesenwelt
Το ωραιότερο σπήλαιο γύψου στον κόσμο
Το βαθύτερο σπήλαιο του κόσμου

Son Doong Cave, Βιετνάμ (φωτογραφία πάνω)
Είναι το μεγαλύτερο γνωστό σπήλαιο. Είναι γεμάτο με "θαύματα" όπως μεμονωμένα οικοσυστήματα, καιρικά φαινόμενα και γεωλογικούς σχηματισμούς.


Σπήλαιο πάγου κοντά στο ηφαίστειο Mutnovsky, Ρωσία


Σπήλαια πάγου, σαν αυτό, σχηματίζονται στους παγετώνες γύρω από το ηφαίστειο Mutnovsky στη Ρωσία. Μερικά σχηματίζονται από ανοίγματα που απελευθερώνουν ηφαιστειακή θερμότητα και αέρια που ονομάζονται ατμίδες.


Naica Mine, Μεξικό


Στα σπήλαια Naica Mine βρίσκονται μερικοί από τους μεγαλύτερους κρυστάλλους του κόσμου. Το Crystal Cave, όπου βρίσκονται οι κρύσταλλοι, είναι κλειστό για το κοινό λόγω του βάθους του, της θερμότητας κ.ά.


Σπήλαια του παγετώνα Vatnajokull, Ισλανδία


Αυτό το σπήλαιο βρίσκεται στον παγετώνα Vatnajokull στην Ισλανδία και είναι ο μεγαλύτερος παγετώνας της Ευρώπης. Τέτοια σπήλαια δημιουργούνται λόγω του πάγου που λειώνει.


Σπήλαια Batu, Μαλαισία


Έχουν χρησιμοποιηθεί από Άγγλους και Κινέζους καθώς και από τους ντόπιους Temuan.


Σπήλαιο του παγετώνα Mendenhall, ΗΠΑ


Είναι μέρος του παγετώνα Mendenhall κοντά στο Juneau της Αλάσκα.


Σπήλαιο στο Algarve, Πορτογαλία


Η περιφέρεια του Algarve στην Πορτογαλία, όπου βρίσκεται αυτό το σπήλαιο, έχει πολλούς παραλιακούς σχηματισμούς. Αυτή η συγκεκριμένη σπηλιά κοντά στο Λάγος είναι προσβάσιμη μόνο από το νερό.


Glowworms Cave, Νέα Ζηλανδία


Στα σπήλαια Waitomo ζει ένα έντομο, το glowworm (σκουλήκι που λάμπει). Το έντομο αυτό κρέμεται από αστραφτερά μεταξωτά κρόσσια από την οροφή του σπηλαίου και λάμπει για να προσελκύσει ανυποψίαστα θήραμα.


Σπήλαιο Tham Lod, Ταϊλάνδη


Στην βόρεια Ταϊλάνδη, ο ποταμός Nam Lang διατρέχει το σπήλαιο Tham Lod. Το σπήλαιο είναι γεμάτο με υπέροχους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Εδώ ζουν εκατοντάδες χιλιάδες σπουργίτια του Ειρηνικού που έχουν προσαρμοστεί.


Σπήλαιο Kyaut Sae, Μιανμάρ


Πολύ λίγα είναι γνωστά για αυτό το σπήλαιο στο Kyaut Se, εκτός από ότι στο εσωτερικό του έχει δημιουργηθεί ένας βουδιστικός ναός.


11. Σπήλαια Marble, Παταγονία


Τα Marble είναι γνωστά για τις θεαματικές αντανακλάσεις που τα τιρκουάζ νερά ρίχνουν στο λευκό μάρμαρο της οροφής του σπηλαίου.


Φαράγγι Antelope, ΗΠΑ


Βρίσκεται στην Αριζόνα και δημιουργήθηκε από τον άνεμο και τις πλημμύρες στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων.


Σπήλαιο Phraya Nakhon, Ταϊλάνδη


Ήταν ιστορικά δημοφιλές μέρος επισκέψεων των τοπικών βασιλιάδων, λόγω του φωτισμού που μπαίνει από την οροφή που έχει καταρρεύσει. Το κτίριο στο κέντρο χτίστηκε για την επίσκεψη του βασιλιά Chulalongkorn το 1890.


Ellison’s Cave, ΗΠΑ


Στην φωτογραφία βλέπουμε το λάκκο Fantastic Cave pit, τμήμα του Ellison’s Cave στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.


Σπήλαιο Reed Flute, Κίνα


Το επισκέπτονται τουρίστες εδώ και 1200 χρόνια. Πήρε το όνομά του από τα καλάμια που φυτρώνουν στην είσοδο του, με τα οποία μπορούν να φτιαχτούν φλάουτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου