Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Σχολή Αγιοβασίληδων το 1961


Νέα Υόρκη, 1961, "Santa School".

Η Santa Claus School του Charles Howard ιδρύθηκε το 1937. Υπάρχει ακόμα και σήμερα, πλέον λειτουργεί στο Μίσιγκαν, και ισχυρίζεται περήφανα πως είναι η παλαιότερη Σχολή Αγιοβασίληδων. Οι μαθητευόμενοι, που απαθανατίστηκαν στις φωτογραφίες που ακολουθούν το 1961 από τον φωτογράφο του LIFE Alfred Eisenstaedt, παρακολουθούσαν μαθήματα διάρκειας 5 ημερών που κόστιζαν 75 δολάρια με την ελπίδα να πάρουν πιστοποιητικό Άγιο Βασίλη (!) και να μπορέσουν να δουλέψουν σε κάποιο τοπικό κατάστημα κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Εκπαίδευση με ένα δύστροπο κοριτσάκι

Επίδειξη πως φοριέται η στολή

6 από τους 15 εκπαιδευόμενους μαθαίνουν να γελάνε αλά Άγιος Βασίλης

Δυο εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να χορεύουν


Εκπαίδευση στο πως να φορούν περούκα και γένια

Ο ιδρυτής Charles Howard δείχνει στους εκπαιδευόμενους πόσο από το πρόσωπο πρέπει να φαίνεται

Το πιστοποιητικό που έπαιρναν οι απόφοιτοι

"Το παρόν πιστοποιεί ότι ο .... έχει τιμητικά και επιμελώς ολοκληρώσει τα μαθήματα της μελέτης και της τέχνης του Άι Βασίλη, και τώρα είναι έτοιμος να συνεχίσει ως βοηθός του Άι Βασίλη.

Ως κάτοχος του διπλώματος αυτού, αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη και το προνόμιο που είναι δικό μου στο να δώσω χαρά και ευτυχία στα παιδιά αυτού του κόσμου μέσα από τον αγαπημένο φίλο και υπηρέτη τους, Άγιο Βασίλη.

Δηλώνω ειλικρινά και επισήμως υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, όλο το είναι μου να υλοποιήσει τις αρχές που αντιπροσωπεύει ο Άγιος Βασίλης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου