Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Οι σύζυγοι των Beatles ποζάρουν και το κέρατο πέφτει σύννεφο


Αριστερά είναι η Πάτι Χάρισον, σύζυγος του Τζορτζ. Πίσω στο κέντρο είναι η γυναίκα του Τζον Λένον, Σύνθια. Δεξιά η Μορίν, η γυναίκα του Ρίνγκο Σταρ. Γονατισμένη είναι η αδερφή της Πάτι Χάρισον, Τζένι Μπόυντ.

Φυσικά μιλάμε για το σωτήριο έτος 1967.

Τα σκαθάρια προκαλούν υστερία στις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά οι τρεις , πλην του Μακάρτνεϊ, είναι παντρεμένοι.

Οι καλλονές σύζυγοι των Beatles πόζαραν μπροστά απ’ το φακό του φωτογράφου Ρόναλντ Τρέγκερ, για να διαφημίσουν το άνοιγμα της μπουτίκ «Απλ» στην οδό Μπέικερ του Λονδίνου. Η μπουτίκ ήταν ένα καινούριο εγχείρημα του συγκροτήματος, μάλλον για να μην πλήττουν οι σύζυγοι.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα Σάντεϊ Τάιμς και δύο μήνες μετά, στο παρθενικό εξώφυλλο του περιοδικού Ρόλινγκ Στόουν.

Μία εικόνα, πολλές απιστίες

Ακριβώς ένα χρόνο μετά τη κυκλοφορία του Ρόλινγκ Στόουν, η Σύνθια και ο Τζον Λένον πήραν διαζύγιο. Ο λόγος; Ο δεσμός του Λένον με τη Γιόκο Όνο.

Η Πάτι και ο Τζορτζ Χάρισον χώρισαν το 1974. Ο Τζορτζ τότε διατηρούσε κρυφή σχέση με τη σύζυγο του Ρίνγκο, Μορίν Σταρ. Οι Σταρ πήραν κι αυτή με τη σειρά τους διαζύγιο, ένα χρόνο αργότερα, το 1975.

Η φωτογραφία εκτέθηκε στη Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και χαρακτηρίστηκε ως ένα «εξαίσιο, χαμένο πορτρέτο». Θα μπορούσε να έχει και τον εξής τίτλο: πήραν όλες διαζύγιο!

πηγή: mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου