Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ένα κουτί με αρνητικά 100 χρόνων ανακαλύφθηκε στην Ανταρκτική


Σχεδόν 100 χρόνια αφότου μια ομάδα εξερευνητών που ξεκίνησε να στήσει αποθήκες εφοδιασμού στο παγωμένο τοπίο της Ανταρκτικής για τον διάσημο εξερευνητή σερ Ernest Shackleton, βρέθηκε ένα κουτί με 22 αρνητικά που δεν είχαν εμφανιστεί και είχαν τραβηχτεί από τον φωτογράφο της ομάδας, μέσα σε μία από τις παράγκες, διατηρημένα σε ένα κομμάτι πάγου.

Η ανακάλυψη έγινε από την ομάδα Συντηρητές του New Zealand Antarctic Heritage Trust που προσπαθούν να επιδιορθώσουν μια από τις καλύβες. Οι άνθρωποι της Trust πιστεύουν ότι τα αρνητικά αφέθηκαν εκεί, όταν η ομάδα "Ross Sea Party" του Shackleton βρέθηκε στο Ross Island όταν το πλοίο τους ξεβράστηκε εκεί μετά από μια χιονοθύελλα.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, τα αρνητικά δεν ήταν και στην καλύτερη τους κατάσταση όταν βρέθηκαν, αλλά ένας συντηρητής φωτογραφιών τα αποκατέστησε και αποκάλυψε τα μυστικά τους.

Σύμφωνα με το Antarctic Heritage Trust, η ταυτότητα του φωτογράφου της ομάδας δεν είναι γνωστή, αν και φωτογράφος της αποστολής ήταν ο Arnold Patrick Spencer-Smith.

Η Ross Sea Party σώθηκε, αν και τρία από τα μέλη της είχαν ήδη πεθάνει, ανάμεσα τους και Spencer-Smith.





Διαβάστε όλη την ιστορία και δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου