Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Το 2013 μέσα από 20+1 φωτογραφίες

Το 2013 φτάνει στο τέλος του. Ας δούμε μερικές στιγμές του μέσα από διάφορες φωτογραφίες.

20 Ιανουαρίου. Ένας στρατιώτης της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων φοράει μάσκα σκελετού δίπλα σε ένα θωρακισμένο άρμα στους δρόμους της πόλης Niono στο Μάλι (Issouf Sanogo/AFP/Getty Images)


Αστραπή στο Γκραν Κάνυον (US Department of the Interior/Travis Roe)


25 Ιανουαρίου. Ο Νορβηγός Anders Bardal κατά τη διάρκεια του FIS Ski Flying World Cup στο Vikersund της Νορβηγίας και ενώ η πανσέληνος ανατέλλει. (Daniel Sannum Lauten/AFP/Getty Images)


24 Ιανουαρίου. Ο ερευνητής λύκων Werner Freund ξαπλωμένος στο έδαφος δίπλα σε λύκους καθώς εκείνοι τρώνε ένα ελάφι στο Wolfspark Werner Freund, στην πόλη Merzig της Γερμανίας. Το πάρκο διαθέτει 29 λύκους σε έξι αγέλες. Ο Freund ζει μαζί με τους λύκους σαν αρχηγός αγέλης. (Reuters/Lisi Niesner)


22 Φεβρουαρίου. Μια γυναίκα σώζεται από χείμαρρο μετά από μια καταιγίδα στο Χαλάνδρι. (Reuters/John Kolesidis)


2 Μαΐου. Φωτογραφία τραβηγμένη με αργή έκθεση που δείχνει γλάρους στον ουρανό της Ρώμης. (Gabriel Bouys/AFP/Getty Images)


1 Ιουνίου. Καιόμενοι γιούκα νότια της λίμνης Hughes στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. (David McNew/Getty Images)


17 Ιουνίου. Ο Τούρκος Erdem Gunduz (στο κέντρο) στέκεται σιωπηλός, διαμαρτυρόμενος στην πλατεία Ταξίμ στης Κωνσταντινούπολης. Ο Gunduz, παρέμεινε σιωπηλός για οκτώ ώρες, εμπνέοντας και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και ενώ μαίνονταν οι μάχες μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών. (Reuters/Marko Djurica)


18 Ιουνίου. Ένα άγαλμα του θεού Σίβα μισοβυθισμένο μετά τις πλημμύρες του Γάγκη στην ινδική πόλη Rishikesh. (AP Photo)


3 Ιουλίου. Γερμανός τουρίστας σε μια παραλία της Αρκαδίας. (Reuters/Yannis Behrakis)


28 Ιουλίου. Εκατομμύρια πιστοί μαζεύτηκαν στην Κόπα Καμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο για να δουν τον Πάπα Φραγκίσκο. (Reuters/Stefano Rellandini)


5 Αυγούστου. Ένας κίτρινος σκορπιός τρώει το θήραμα του κοντά στο Sde Boker στην έρημο Negev του Ισραήλ. Οι σκορπιοί έχουν χημικές ουσίες στην επιδερμίδα τους που φωσφορίζουν όταν φωτίζονται με black light. (Uriel Sinai/Getty Images)


15 Αυγούστου. Υπάλληλος του Smithsonian Institution κρατάει ένα κρανίο ενός olinguito (Bassaricyon neblina), ενός είδους σαρκοφάγου που ανακαλύφτηκε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Smithsonian Castle στην Ουάσιγκτον. (Alex Wong/Getty Images)


15 Σεπτεμβρίου. Μέλος της ταξιαρχίας "Ansar Dimachk", τμήμα της ταξιαρχίας Asood Allah που ενεργεί υπό τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, χρησιμοποιεί ένα iPad κατά τη διάρκεια ετοιμασιών εκτόξευσης πυρών με ένα αυτοσχέδιο όπλο στα περίχωρα της Δαμασκού. (Reuters/Mohamed Abdullah)


21 Σεπτεμβρίου. Μια τραυματισμένη γυναίκα ζητά βοήθεια μετά την επίθεση ένοπλων στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι της Κένυα. (Reuters/Noor Khamis)


25 Σεπτεμβρίου. Μια μολότοφ εκρήγνυται μπροστά από έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Αθήνα, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. (Aris Messinis/AFP/Getty Images)


18 Οκτωβρίου. Στην μικρή νορβηγική πόλη Rjukan, οι κάτοικοι μαζεύονται μπροστά από το δημαρχείο, όπου αντανακλάται το φως το ήλιου μέσω καθρεπτών (πάνω). Το Rjukan βρίσκεται μέσα σε μια κοιλάδα ανάμεσα σε απότομα βουνά και είναι αποκομμένο απότο φως του ήλιου για 5 με 6 μήνες το χρόνο. Πλέον, τοποθετήθηκαν τρις μεγάλοι καθρέφτες στα βουνά για να αντανακλάται το φως του ήλιου στην κοιλάδα. (Reuters/Tore Meek/NTB Scanpix)


28 Οκτωβρίου. Ο Βραζιλιάνος σέρφερ μεγάλων κυμάτων Carlos Burle στην πορτογαλική πόλη Nazare. (Francisco Leong/AFP/Getty Images)


6 Νοεμβρίου. Ένα γατάκι στην οροφή ενός σπιτιού που είναι καλυμμένο με ηφαιστειακή στάχτη μετά την έκρηξη του όρους Sinabung στη βόρεια Σουμάτρα. (AP Photo/Binsar Bakkara)


30 Νοεμβρίου. Πυροτεχνήματα κατά το άναμμα των φώτων του ύψους 85 μέτρων χριστουγεννιάτικου δέντρου στο πάρκο Cantagalo του Ρίο ντε Τζανέιρο. 3,1 εκατομμύρια λαμπιόνια θα φωτίζουν το δέντρο κάθε βράδυ μέχρι το τέλος του χρόνου. (Yausuyoshi Chiba/AFP/Getty Images)


6 Δεκεμβρίου. Λουλούδια γύρω από ένα πορτραίτο του Νέλσον Μαντέλα, που πέθανε σε ηλικία 95 χρόνων στις 5 Δεκεμβρίου, στο Γιοχάνεσμπουργκ. (Carl De Souza/AFP/Getty Images)

via theatlantic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου