Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

4419 μέρες μετά, το παλιότερο torrent του κόσμου είναι ακόμα ενεργό


Στις 20 Δεκεμβρίου του 2003, δημιουργήθηκε ένα αρχείο torrent μιας έκδοσης ASCII (ακρωνύμιο του αγγλικού American Standard Code for Information Interchange, Αμερικανικός Πρότυπος Κώδικας για Ανταλλαγή Πληροφοριών: ένα κωδικοποιημένο σύνολο χαρακτήρων του λατινικού αλφάβητου όπως αυτό χρησιμοποιείται σήμερα στην Αγγλική γλώσσα και σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές γλώσσες. Χρησιμοποιείται για αναπαράσταση κειμένου στους υπολογιστές, σε συσκευές τηλεπικοινωνίας, καθώς και σε άλλες συσκευές που δουλεύουν με κείμενο) του The Matrix. Τον Ιανουάριο του 2016 μετά από αμέτρητα άλλα άλμπουμ, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν διαμοιραστεί, το εν λόγω αρχείο είναι ακόμα ενεργό!



Μιας και δεν υπάρχει κάποια επίσημη πηγή, το TorrentFreak είναι η πιο αξιόπιστη πηγή που υπάρχει και αφού παρακολούθησαν το torrent για πάνω από μια δεκαετία (είχαν αναφερθεί πρώτη φορά στο αρχείο το 2005, όταν τότε υπήρχε μόνο ένας seeder) το χαρακτηρίζουν "το αρχαιότερο torrent που είναι ακόμη ενεργό".

Αν και σήμερα, η αρχική σελίδα δεν είναι πλέον ενεργή, το συγκεκριμένο torrent έχει 8 ενεργούς seeder, ενώ πολλοί είναι αυτοί που το κατεβάζουν, ίσως επειδή βρήκαν ένα αντίγραφό του σε κάποιο torrent site όπου παραμένει ενεργό. Το αρχείο περιέχει ένα εξώφυλλο DVD. Αν και δεν υπάρχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία, πιστεύεται ότι το έχουν κατεβάσει δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Η αρχική περιγραφή του torrent:

Το The.Matrix-ASCII είναι η πρωτότυπη ταινία Matrix κωδικοποιημένη σε κείμενο. Το τελικό προϊόν είναι ένα αρχείο MPEG-2, μεγέθους 7989979136 bytes, πολύ μεγάλο για να χωρέσει σε ένα DVD5. Έκανα re-encoded την ταινία ASCII για να χωρέσει σε ένα τυπικό DVDR. Τα δύο δείγματα είναι από το μεγαλύτερο αρχείο και είναι υψηλότερης ποιότητας. Το DVDR είναι διαθέσιμα μέσω BitTorrent. Εάν θέλετε να κατεβάσετε την τελική ταινία ή κάποιο από τα δείγματα χρησιμοποιώντας BitΤοrrent με εγκατεστημένο το Java, σας προτείνω το Azureus: διαφορετικά TheSHADOW’s BitΤοrrent Client θα πρέπει να λειτουργήσει καλά. Θα χρειαστείτε ένα media player που μπορεί να αναπαράγει αρχεία MPEG-2 videos για να παρακολουθήσετε το δείγμα και ένα DVD player για να παρακολουθήσετε την ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου