Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Πώς να ταξιδέψει κανείς με ελάχιστα πράγματα

Ο Thomas Stevens με το ποδήλατο του - πηγή

Το 1887 ο Άγγλος Thomas Stevens έγινε ο πρώτος άνθρωπος που γύρισε την υφήλιο με ποδήλατο, φορώντας ένα σακάκι που γινόταν σκηνή αλλά και υπνόσακος. Η τσάντα του περιείχε μόνο φρέσκες κάλτσες, ένα ακόμη πουκάμισο και ένα 38αρι Smith & Wesson.

Το ταξίδι του διήρκεσε από τις 22 Απριλίου του 1884 (ξεκίνησε στις 8 π.μ.) μέχρι και το Δεκέμβριο του 1886.Δείτε ακόμη:
Ο άνθρωπος που θα γυρνούσε τον κόσμο φορώντας ένα σιδερένιο κράνος
Ο γύρος του κόσμου σε λιγότερο από 5 λεπτά
Ο γύρος του κόσμου σε 72 ημέρες από την Nellie Bly

Αφού πήγε από το Σαν Φρανσίσκο στη Βοστώνη. ολοκληρώνοντας την πρώτη διηπειρωτική βόλτα με ποδήλατο στις 4 Αυγούστου του 1884.

Ο Stevens πέρασε το χειμώνα στη Νέα Υόρκη και πέρασε με το City of Chicago στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, 10 μέρες αφότου αναχώρησε από τις ΗΠΑ, δηλαδή στις 9 Απριλίου του 1885. Στο Λονδίνο κανόνισε το ταξίδι του μέσω της Ευρώπης για την Ανατολή. Επέστρεψε στο Λίβερπουλ στις 30 Απριλίου του 1885 και ξεκίνησε επισήμως στις 4 Μαΐου.

Το ταξίδι με ποδήλατο του Thomas Stevens - πηγή

Πήρε το πλοίο από Newhaven για να περάσει στην γαλλική Διέππη της Άνω Νορμανδίας και διέσχισε τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σλαβονία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρούμελη και την Τουρκία.

Έμεινε λίγο στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια συνέχισε προς την Αρμενία, το Κουρδιστάν, το Ιράκ και το Ιράν, όπου ξεχειμώνιασε στην Τεχεράνη ως προσκεκλημένος του Σάχη.

Έχοντας την άδεια να περάσει μέσα από τη Σιβηρία, ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου του 1886 από το Αφγανιστάν, όπου απελάθηκε από τις τοπικές αρχές. Πήρε ένα ρωσικό ατμόπλοιο μέσω της Κασπίας στο Μπακού, μετά με σιδηρόδρομο πέρασε στο Μπατούμι της Γεωργίας και με ατμόπλοιο στην Κωνσταντινούπολη και την Ινδία. Ένα άλλο ατμόπλοιο τον έφερε από την Καλκούτα στο Χονγκ Κονγκ και τη νότια Κίνα και ποδηλάτησε μέχρι τα ανατολικά. Στην ακτή πήρε ένα ατμόπλοιο για την Ιαπωνία. Το τμήμα του ταξιδιού της ποδηλασίας σε όλο τον κόσμο τελειώνει στις 17 Δεκεμβρίου του 1886, στο Γιοκοχάμα, έχοντας διανύσει περίπου 13.500 μίλια με το ποδήλατο του.

Επέστρεψε με ατμόπλοιο στο Σαν Φρανσίσκο, τον Ιανουάριο του 1887. Με την επιστροφή του, έγραψε το βιβλίο με τίτλο "Around the World on a Bicycle".

με πληροφορίες από Thomas Stevens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου