Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Τα έργα του Emanuel Pavao με χρωματιστές κολλητικές ταινίες


Ο καλλιτέχνης Emanuel Pavao δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης χρησιμοποιώντας ένα μέσο που ελάχιστοι έχουν καταφέρει να το χειριστούν καλά: τις κολλητικές ταινίες. Ο Pavao χρησιμοποιεί κολλητικές και μονωτικές ταινίες σε καμβά για να δημιουργήσει αστικές σκηνές και στη συνέχεια τους περνάει διάφανη εποξική ρητίνη.



Δείτε ακόμη:
Δημιουργίες από ταινίες συσκευασίας
Και άλλα έργα από ταινίες συσκευασίας του Max Zorn
Ένα τοπίο σκαλισμένο σε κολλητική ταινία


Το 2012, η εταιρεία στην οποία δούλευε ως σχεδιαστής έκανε περικοπές και απολύσεις, αναγκάζοντας τον να χάσει τη δουλειά του. Αντί να απελπιστεί, ο Pavao χάρηκε με αυτή την "ευκαιρία" που το δόθηκε.


Αποφάσισε να πάρει ένα χρηστικό αντικείμενο (την κολλητική ταινία) και να δημιουργήσει κάτι όμορφο με αυτό (ή έστω να προσπαθήσει), προκειμένου να βοηθήσει να αποκαλυφτούν οι δυνατότητές της και σε άλλους. Επιχειρήσεις της πόλης στην οποία ζει -το Τορόντο του Καναδά- και διάφορες σκηνές του δρόμου έγιναν η μούσα του και οι ταινίες το μέσο του.


Ο Pavao ξεκινάει με μια φωτογραφία και έπειτα δημιουργεί τη διάταξη του σχεδίου. Μετά, εφαρμόζει τις ταινίες και τις χαράσσει με ένα λεπίδι, όπου αυτό απαιτείται, για να προσθέσει τις λεπτομέρειες. Μόλις το έργο είναι έτοιμο, εφαρμόζει ένα ή δύο στρώματα καθαρής ρητίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου