Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Οι τσελεμεντέδες της βικτοριανής εποχής ήταν γεμάτοι με όμορφες εικονογραφήσεις


Όταν εκδόθηκε η "The Encyclopedia of Practical Cookery" στην Αγγλία στα 1890, η βασίλισσα Βικτόρια βασίλευε για πάνω από 55 χρόνια ήδη. Ήταν κάτι σαν τη "χρυσή εποχή της οικιακής ζωής" και η είσοδος σε ένα νέο στυλ δείπνων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, Eliza Acton δημοσίευσε επίσης το δικό της "Modern Cookery for Private Families", που πούλησε καλά και εισήγαγε ορισμένες από τις συνήθειες των σημερινών βιβλίων μαγειρικής, όπως τις μετρήσεις και τους χρόνους μαγειρέματος. Ακολούθησε το βιβλίο της Beeton "Book of Household Management", το οποίο παρέμεινε best-seller για περίπου 50 χρόνια.



Δείτε ακόμη:
39 πιάτα από το Πρώτο Χριστουγεννιάτικο Menu που δημοσιεύτηκε το 1660
Πως να τεμαχίσετε έναν ... ελέφαντα!
Μια συλλογή 25.000 μενού εστιατορίων!


Έχει αναφερθεί ότι πάνω από 100 δημοφιλή βιβλία μαγειρικής έχουν δημοσιευθεί στα 1800, οπότε προφανώς ήταν μια καλή στιγμή για να εκδοθεί η οκτάτομη Encyclopedia. Ήταν ένα ολοκληρωμένο, λεπτομερές βιβλίο μαγειρικής, με συνεισφορές από δέκα κορυφαίους σεφ και ζαχαροπλάστες.


Από πολλές απόψεις, η Encyclopedia είναι αναγνωρίσιμη. Περιέχει συνταγές, εικόνες και περιγραφές τροφίμων. Μερικές φορές οι μετρήσεις είναι πιο ποιητικές και ακριβείς.


Περιέχει επίσης συνταγές που θα ήταν σπάνιες για τη σημερινή σπιτική μαγειρική.


Οι συνταγές συνοδεύονταν από μια σειρά από όμορφες εικονογραφήσεις. Σε κάποιες εμφανίζονται πολύ απλά τα υλικά, όπως είναι τα είδη τυριών ή οι διακοσμήσεις σε τούρτες για πικ-νικ.



Άλλες δείχνουν πιο περίτεχνες διακοσμήσεις του τραπεζιού.




Η Encyclopedia βρίσκεται στη συλλογή της New York Academy of Medicine και έτσι σήμερα μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στο τι μαγείρευαν και πως έτρωγαν οι άνθρωποι στα τέλη του 1800.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου