Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η ιστορία πίσω από την θρυλική mugshot του Ντέιβιντ Μπόουι


Ίσως και να έχετε δει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Συχνά αποκαλούνται ως οι καλύτερες φωτογραφίες διάσημων συλληφθέντων (mugshot) και λανθασμένα πιστεύεται ότι είναι για διαφημιστικούς λόγους. Αλλά δεν είναι. Είναι επίσημες mugshot που τραβήχτηκαν όταν ο Μπόουι συνελήφθη για κατοχή μαριχουάνας το 1976.

Η ιστορία των φωτογραφιών είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.Η Democrat And Chronicle αναφέρει ότι ο Μπόουι συνελήφθη μετά από μια συναυλία στις 2:25 π.μ. στις 21 Μαρτίου του 1976, στο Ρότσεστερ της Νέα Υόρκης. Κατασχέθηκε περίπου μισό κιλό μαριχουάνα.

Ο Μπόουι κρατήθηκε μαζί με τρεις άλλους -ανάμεσα τους και ο Iggy Pop- για τρεις ώρες και, στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερος έναντι 2.000 δολαρίων. Ο Μπόουι αργότερα δήλωσε αθώος και μια μεγάλη δίκη αποφάσισε να τον απαλλάξει.

Πάμε στο 2007.

Ένας υπάλληλος, ονόματι Gary Hess, καθάριζε τα αντικείμενα ενός συνταξιούχου αστυνομικού του Ρότσεστερ, όταν έπεσε πάνω σε μια mugshot που είχε πεταχτεί στα σκουπίδια. Όταν την εξέτασε καλύτερα, κατάλαβε ότι κρατούσε μια άγνωστη φωτογραφία του ροκ σταρ στα χέρια του.

Έχοντας ξεμείνει από χρήματα ο Hess έδωσε την φωτογραφία στον αδελφό του Todd για να την πουλήσει στο eBay. Θέλοντας να τραβήξει κόσμο για την πώληση, ο Todd έδωσε την φωτογραφία στην ιστοσελίδα The Smoking Gun, το οποίο δημοσιεύεται γρήγορα τις φωτογραφίες οι οποίες έγιναν viral.

Η φωτογραφία πουλήθηκε στο eBay το 2007 για πάνω από 2.700 δολάρια. Ο αγοραστής ενημέρωσε τον τραγουδιστή για την αγορά ο οποίος φέρεται να δήλωσε "ευχαριστημένος" για την είδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου