1400 περίπου
Όλοι μας έχουμε ακουστά τις ζώνες αγνότητας, εκείνα τα σιδερένια κατασκευάσματα που κλείδωναν γύρω από τα γεννητικά όργανα των γυναικών, και υποτίθεται ότι εμπόδιζαν τις συζύγους των ιπποτών από τα να υποπίπτουν σε πειρασμούς ενώ οι αγαπημένοι τους έλειπαν σε πολέμους.
Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να αποτελεί έναν σύγχρονο μύθο που ξεκίνησε τον 18ο και 19ο αιώνα, για να δείξουν οι άνθρωποι της εποχής που τον δημιούργησαν ότι ήταν πιο φωτισμένοι από εκείνους του Μεσαίωνα.
Υπόψη ότι η αυθεντικότητα και οι ημερομηνίες των αντικειμένων αμφισβητείται.
Μενταγιόν με μια εικόνα ενός ανθρώπου που ξεκλειδώνει τη ζώνη αγνότητας μιας γυναίκας, 1500 περίπου
Το πρώτη γνωστό σκίτσο μιας ζώνης αγνότητας προέρχεται από μια γερμανική πραγματεία γραμμένη το 1405, αλλά πιστεύεται ότι είναι ψεύτικη. Άλλες αναφορές σε ζώνες αγνότητας από τον 16ο και 17ο αιώνα ερμηνεύονται ως ειρωνικές, σατιρικές ή μεταφορικές.
Αν και η δεμένη ζώνη από σχοινί είχε χρησιμοποιηθεί ως σύμβολο της αγνότητας της νύφης στην αρχαία Ρώμη, η ιδέα ότι οι γυναίκες κατά τον Μεσαίωνα φορούσαν μεταλλικές ζώνες για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, είναι ιατρικώς αμφίβολη καθώς η παρατεταμένη επαφή του δέρματος στο μέταλλο θα οδηγούσε σε εκδορές, πληγές και μόλυνση.
Οι σύγχρονοι ιστορικοί πιστεύουν ότι πολλές από τις ζώνες αγνότητας που τοποθετούνται στο Μεσαίωνα και στην Αναγέννηση είναι απλά πλαστογραφίες που δημιουργήθηκαν κατά τη Βικτοριανή εποχή.
Στην πραγματικότητα, εκείνη την εποχή υπήρχε η πίστη ότι υπήρχαν κίνδυνοι εξαιτίας του αυνανισμού, που οδήγησαν στη δημιουργία πολλών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για ζώνες κατά του αυνανισμού για άνδρες! Ναι, αυτές όντως υπήρξαν (Δείτε το εγχειρίδιο του αυνανισμού και τι πίστευαν οι γιατροί το 1927 αλλά και το "Βιβλίο Χωρίς Τίτλο" που αναφέρεται σε έναν φέρελπις νέο που τον έφαγε η... "αυτο-κακοποίηση").
1600 περίπου
1500 περίπου
1450 περίπου
1550 περίπου
από: mashable
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου