Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Διάσημοι που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, συναναστράφηκαν με τον Τσαρλς Μάνσον - Μέρος 4ο


"Ήταν μια από τους πολλούς νέους που τον γνώριζαν -και ήταν γοητευμένοι. Ήταν ένας εντυπωσιακός χαρακτήρας, χαρισματικός με πολλούς τρόπους, χωρίς αμφιβολία γι' αυτό".
- Άντζελα Λάνσμπερι

Και όμως, ο Τσαρλς Μάνσον, πριν από την φυλάκισή του το 1967, συναντήθηκε με μερικές διασημότητες του Χόλιγουντ.



Εδώ το πρώτο, εδώ το δεύτερο και εδώ το τρίτο μέρος

Μπράιαν Κράνστον
Ο αστέρας του The Breaking Bad ήταν 12 χρονών όταν έκανε ιππασία στο Spahn Ranch, το οποίο δεν απείχε και πολύ από εκεί που μεγάλωσε. Το ράντσο, ένα πρώην κινηματογραφικό σκηνικό για γουέστερν, ήταν εκεί που ζούσε η Οικογένεια Μάνσον. Ενώ ο Κράνστον έκανε ιππασία σε ένα μονοπάτι, συνάντησε μια ομάδα άλλων ιππέων. Ένας από αυτούς ήταν ο Τσαρλς Μάνσον, τον οποίο ο Κράνστον περιέγραψε ως "κωματώδη, με γένια, μακρυμάλλη με μεγάλα μάτια ... με βλέμμα στο άπειρο. Δεν μπορούσες να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του". Έξι μήνες μετά, ο Κράνστον είδε τον Μάνσον στις ειδήσεις λόγω της σύλληψής του για τις δολοφονίες Τέιτ-Λαμπιάνκα.

Ντένις Ουίλσον
Ο ντράμερ των Beach Boys έκανε το λάθος να πάρει στο αυτοκίνητο του δύο γυναίκες της Οικογένειας Μάνσον που έκαναν ωτοστόπ. Εκείνες, διέδωσαν αμέσως τα νέα και αμέσως και άλλα της Οικογένειας εμφανίστηκαν στην έπαυλη του Ουίλσον. Ο Ουίλσον γνώρισε τον Μάνσον σε διάφορους στη μουσική βιομηχανία και παρήγαγε μαζί του έναν δίσκο -που δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητα. Τελικά, η σχέση δεν πήγε καλά, και ο Μάνσον απείλησε τον Ουίλσον και την οικογένειά του. Υπάρχουν φήμες ότι έδειξε στον Ουίλσον μια σφαίρα και του είπε, "Κάθε φορά που θα την κοιτάς, θέλω να σκέφτεσαι πόσο καλά είναι που τα παιδιά σου είναι ακόμα ασφαλή". Ο Ουίλσον επιτέθηκε στον Μάνσον. Αργότερα, έφυγε από το σπίτι και δεν επέστρεψε ποτέ.

Νιλ Γιάνγκ
Ο Καναδός αστέρας συναντήθηκε με τον Μάνσον και τα κορίτσια του σε ένα από τα πάρτι του Ουίλσον. Ο Γιάνγκ θυμόταν ότι η ομάδα έχει ένα "έντονο vibe". Παρ' όλα αυτά, άκουσε τη μουσική του Μάνσον και εντυπωσιάστηκε. Μάλιστα, πρότεινε να τον ακούσει ένας παραγωγός, αλλά ο Μένσον έπρεπε να δώσει εγγύηση.

The Mamas and the Papas
Όπως ο Γιάνγκ, έτσι και η Cass Elliot και ο John Phillips πίστευαν ότι ο Μάνσον μπορούσε να γράψει μουσική και τον γνώρισαν σε μουσικούς παραγωγούς. Μάλιστα, η Σούζαν Άτκινς, η δολοφόνος της Σάρον Τέιτ, έγραψε σε ένα ημερολόγιο ότι η Cass Elliot της έμαθε να φτιάχνει brownies.

Τέρι Μέλχερ
Οι Ουίλσον, Γιάνγκ και Έλιοτ μπορεί να εντυπωσιάστηκαν από τον παίξιμο της ακουστικής κιθάρας από τον Μάνσον, αλλά ο επιτυχημένος παραγωγός Μέλχερ (και γιος της διάσημης ηθοποιού Ντόρις Ντέι) δεν έμεινε αποσβολωμένος. Το είπε στον Μάνσον και εκείνος δεν το πήρε καλά. Ο Μάνσον ήξερε που έμενε ο Μέλχερ, αλλά ο δεύτερος είχε μετακομίσει. Όμως, στο ίδιο σπίτι είχαν μετακομίσει ο σκηνοθέτης Ρομάν Πόλανσκι και η έγκυος σύζυγός του, ηθοποιός Σάρον Τέιτ. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι οι δολοφονίες μπορεί να μην ήταν τυχαία πράξη, αλλά είχαν σχεδιαστεί και είχαν ως στόχο τον Μέλχερ, τον άνθρωπο που έβαλε την ταφόπλακα στις προσδοκίες του Μάνσον για την μουσική.

Μάικλ Κέιν
Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του Κέιν, "What's It All About", ο Βρετανός ηθοποιός συναντήθηκε με τον Μάνσον σε ένα πάρτι στο Χόλιγουντ και τον περιέγραψε ως "έναν απεριποίητο, μικρό άνθρωπο". Στο ίδιο πάρτι ήταν καλεσμένοι και δύο από τα μετέπειτα θύματα των δολοφονιών της Οικογένειας Μάνσον, η Σάρον Τέιτ και ο κομμωτής Jay Sebring.

Ντίρντρε Σο
Η Ντίρντρε Σο είναι η κόρη της ηθοποιού Άντζελα Λάνσμπερι και του πρώτου της συζύγου, ηθοποιό και παραγωγό Πίτερ Σο. Σαν έφηβη, για ένα διάστημα, η Σο αγάπησε -κατά κάποιον τρόπο- την Οικογένεια, όπως και πολλές άλλες νεαρές που γοήτευσε ο χαρισματικός ηγέτης. Ο Μάνσον και η ομάδα του, πάντα άφραγκοι, έβαλαν στόχο την Σο, χρησιμοποιώντας την στο να τους πληρώνει τα ρούχα και τα ανταλλακτικά αυτοκινήτου. Η Σο, εντυπωσιασμένη από το ελεύθερο πνεύμα τους, συμφωνούσε με ευχαρίστηση. Όταν οι γονείς της ανακάλυψαν τι συνέβαινε, ακύρωσαν την πίστωσή της και την έστειλαν στην Ιρλανδία. Η ίδια η Λάνσμπερι δήλωσε κάποτε ότι, "Με πονάει που το λέω, αλλά κάποια στιγμή, η Ντίρντρε συναναστρεφόταν με μια ομάδα που ηγούνταν ο Τσαρλς Μάνσον".

από: the vintage news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου