Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Se5, Ep220




Η Ομηρική νήσος Αστερίς



“Υπάρχει κάποια νήσος στην μέση της θάλασσας πετρώδης
στην μέση ακριβώς μεταξύ Ιθάκης και Σάμης απόκρημνης
η Αστερίς, όχι μεγάλη· σ’ αυτήν υπάρχουν
ασφαλείς λιμένες διπλοί· εκεί έμεναν ελλοχεύοντες οι Αχαιοί”.
Η νησίδα Αρκούδι βρίσκεται νότια της Λευκάδας και Βόρεια της Ιθάκης και ανήκει στις Τηλεβοΐδες νήσους, όπου και θεωρείται το ομορφότερο νησί του συμπλέγματος.


Το ιστορικό λεπροκομείο στο Καρλόβασι της Σάμου



πληροφορίες στο mpalos.blogspot


Lock Down: Η Θεσσαλονίκη από ψηλά




Εικόνες γαλήνης σε πάρκο του Λονδίνο



Picture of serenity. Έτσι την αποκαλούν στα αγγλικά.
Στα ελληνικά σημαίνει μια στιγμή γαλήνης. Και όντως πρόκειται για μια στιγμή γαλήνης και ηρεμίας. Οι εικόνες που βλέπετε στο βίντεο, είναι όπως τις κατέγραψε η Astrid Tontson στο Bushy Park του Λονδίνου το πρωινό της Κυριακής 25 Απριλίου.
Εν μέσω της πανδημίας όπου τα πάρκα είναι πλέον άδεια, τα ζώα απολαμβάνουν στιγμές γαλήνης και ηρεμίας χωρίς την φασαρία και την ενόχληση των ανθρώπων.


Μια πτήση πάνω από σταθμευμένα αεροπλάνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας



Η πόλη Βίκτορβιλ στην Καλιφόρνια είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους χώρους στάθμευσης αεροπλάνων στον κόσμο λόγω της πανδημίας Covid-19. Σε συντονισμό με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, ο Wolficorn πετάει χαμηλά πάνω από τον κλειστό αεροδιάδρομο, στον οποίο βρίσκονται πάνω από 400 αεροσκάφη.


Το σπήλαιο της Αντιπάρου είναι ένα από τα ομορφότερα και αρχαιότερα στον κόσμο





Είναι ένα από τα ομορφότερα και από τα πιο σημαντικά σπήλαιο του κόσμου. Και αυτό γιατί το σπήλαιο της Αντιπάρου, εκτός από μαγευτικό φυσικό αξιοθέατο, συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου ενώ προκαλεί μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, λόγω των ευρημάτων της λίθινης εποχής που ανακαλύφθηκαν στο εσωτερικό του. - στο: newsbeast.gr


Πόσο καλά ξέρεις την Αθήνα;


Ψηφιακό κυνήγι θησαυρού από τον Δήμο Αθηναίων. Ένα διαδικτυακό παιχνίδι επίλυσης γρίφων και εικονικής περιήγησης στην Αθήνα και τον πολιτισμό της με εκπλήξεις και δώρα.
Σ’ ένα ψηφιακό περιβάλλον οι παίκτες θα μάθουν πολλά για την Αθήνα, τον Δήμο της και τους 62 πολιτιστικούς φορείς - μέλη του Δικτύου Πολιτισμού της. Σ’ ένα ψηφιακό περιβάλλον οι παίκτες θα μάθουν πολλά για την Αθήνα, τον Δήμο της και τους 62 πολιτιστικούς φορείς - μέλη του Δικτύου Πολιτισμού της. Ο Δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net σε συνεργασία με την So7 και την Escaped Live Adventure Rooms δημιούργησαν το Athens Escape Route, ένα διαδικτυακό παιχνίδι επίλυσης γρίφων και εικονικής περιήγησης στην Αθήνα και τον πολιτισμό της. Το παιχνίδι θα παίζεται ζωντανά για δύο πενθήμερα, από τις 29 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου και από τις 6 ως τις 10 Μαΐου, μεταξύ 18.30 και 21.30. - στο: lifo.gr


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου