Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Εξερευνώντας μια μετά την Αποκάλυψη πόλη σε μικρογραφία


Φωτογραφίες που συνδυάζουν τις μινιατούρες και το πώς μπορεί να είναι ο μετά την Αποκάλυψη κόσμος.



Η φωτογράφος Lori Nix, αντί να βγαίνει έξω και να ψάχνει τα θέματα της, κατασκευάζει τα δικά της, κάτι που μπορεί να διαρκέσει έως και 7 μήνες το καθένα. Οι σκηνές της έχουν μέγεθος λιγότερο από 50x60 εκατοστά ή μέχρι και 182 εκατοστά σε διάμετρο.





"Με ενδιαφέρει να απεικονίσω τον κίνδυνο και την καταστροφή, αλλά μετριασμένα με χιούμορ. Την παιδική μου ηλικία την πέρασα σε μια αγροτική περιοχή των ΗΠΑ που, από οτιδήποτε άλλο, είναι γνωστή περισσότερο για τις φυσικές καταστροφές. Γεννήθηκα σε μια μικρή πόλη στο δυτικό Κάνσας, και η κάθε εποχή είχε το δικό της δράμα, από τις χειμερινές χιονοθύελλες, στις πλημμύρες και τους ανεμοστρόβιλους της άνοιξης και τις καλοκαιρινές επιδρομές εντόμων και την ξηρασία. Αν και οι περισσότεροι ενήλικες έβλεπαν αυτές τις αλλαγές με αγωνία, ένα παιδί τις θεωρούσε εκστατικές".





"Είμαι γοητευμένη, ίσως και λίγο εμμονική, με την ιδέα της Αποκάλυψης. Εκτός από τις παιδικές μου εμπειρίες με τις φυσικές καταστροφές, μεγάλωσα βλέποντας ταινίες της δεκαετίας του 1970 γνωστές ως 'ταινίες καταστροφής'. Θυμάμαι να βλέπω το Ο πύργος της Κολάσεως (Towering Inferno, 1974), το Σεισμός (Earthquake, 1974), το Ο άνθρωπος που ήρθε από το μέλλον (Planet of the Apes, 1968) και να κάθομαι με δέος στο σκοτάδι".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου