Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Η εμμονή του Νίκολα Τέσλα με τους αριθμούς 3, 6 και 9 και οι ασυνήθιστες θεωρίες που γεννήθηκαν

 
Το έντονο ενδιαφέρον του Τέσλα με τη "μεγαλοπρέπεια" των αριθμών 3, 6 και 9 συνεχίζει να εμπνέει όσους πιστεύουν ότι οι αριθμοί θα τους βοηθήσουν να "εκδηλώσουν" τις επιθυμίες τους.
 
 
 
Όταν κάποιος είναι ιδιοφυΐα, παρατηρεί πράγματα που οι άλλοι δεν παρατηρούν.
 
Και ο Νίκολα Τέσλα το έκανε αυτό, όπως για παράδειγμα όταν οραματίστηκε την δυναμικότητα του ηλεκτρισμού πολύ πριν από τους συγχρόνους του. Οπότε, η θεωρία του για τους αριθμούς 3, 6 και 9 για το σύμπαν να διατηρεί νερό; Ή είναι απλώς μια απόδειξη της εμμονικής φύσης του;

Η εμμονή του Τέσλα με τους αριθμούς 3, 6 και 9 ξεκίνησε με το 3, και υποδηλώνει ότι οι αριθμοί 3, 6 και 9 μπορεί να είναι το κλειδί του σύμπαντος. Ακόμη και σήμερα, άνθρωποι που ελπίζουν να βελτιώσουν την ζωή τους "εκδηλώνοντας" τις επιθυμίες τους μέσω της επανειλημμένης διαγραφής τους, επιλέγουν και επεκτείνουν αυτήν την θεωρεία.
 

Μέσα στο μυαλό του Τέσλα
Ο Σέρβος Νίκολα Τέσλα γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1856 στην σημερινή Λροατία. Από μικρή ηλικία διακρίθηκε για το μυαλό του. Στην αυτοβιογραφία του ανέφερε ότι, ως παιδί, είχε εξωσωματικές εμπειρίες που τον οδήγησαν σε "νέα μέρη, πόλεις και χώρες… τόσο αγαπητά για μένα όσο εκείνα της πραγματικής ζωής και όχι λιγότερο έντονα στις εκδηλώσεις τους".

Ο Τέσλα διέθετε "φωτογραφική" μνήμη, την οποία χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει τις ιδέες και τις εφευρέσεις του στο κεφάλι του πριν ξεκινήσει να τις κατασκευάσει στην πραγματικότητα.

Όταν ως ενήλικας άρχισε να δοκιμάζει το μυαλό του, παρατήρησε ότι ήταν κάτι το διαφορετικό ως προς τους συγχρόνούς του. Οι περισσότεροι άλλοι εφευρέτες, σημείωσε, "στερούνται υπομονής. Δεν έχουν την προθυμία να επιλύσουν κάτι αργά και ξεκάθαρα στο μυαλό τους ... όλοι κάνουμε λάθη και είναι καλύτερα να τα κάνουμε πριν ξεκινήσουμε".

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αυτή η ενδοσκοπική μέθοδός του λειτούργησε καλά για τον ίδιο. Αν και ποτέ δεν έγινε πλούσιος, παρουσίασε έναν εντυπωσιακό αριθμό εφευρέσεων που έχουν σημασία σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) και του επαγωγικού κινητήρα. Τα πειράματά του άγγιξαν ιδέες που αναπτύχθηκαν από άλλους, όπως οι ακτίνες Χ, τα φώτα νέον και τα τηλεχειριστήρια.

Στο έργο του, ο εφευρέτης προσπάθησε να ανακαλύψει και να αξιοποιήσει μερικά από τα μυστήρια του κόσμου. Αυτό το κατάφερε με την ηλεκτρική ενέργεια και φαινόταν να πιστεύει ότι μπορούσε να κάνει το ίδιο με τους αριθμούς 3, 6 και 9.
 

Γιατί είπε ο Τέσλα ότι οι αριθμοί 3, 6 και 9 ήταν το κλειδί για το σύμπαντος;
Ο Τέσλα φέρεται να δήλωσε, "Αν γνωρίζατε τη μεγαλοπρέπεια των αριθμών 3, 6 και 9, τότε θα είχατε ένα κλειδί για το σύμπαν".

Παρόλο που είναι αβέβαιο αν ο μεγάλος εφευρέτης δήλωσε κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε πραγματικά εμμονή με αυτούς τους αριθμούς. Τι σήμαιναν για εκείνον; Γιατί πίστευε ότι αυτοί οι αριθμοί ήταν σημαντικοί; Έχει να κάνει με περίπλοκα μαθηματικά και την ανθρώπινη ιστορία.

Για παράδειγμα: ο διπλασιασμός του 1, μετά του 2 κ.ο.κ. δημιουργεί ένα μοτίβο που εξαιρεί τα 3, 6 και 9. Ο επιστήμονας Marko Rodin πιστεύει ότι το 3, 6 και 9 αντιπροσωπεύουν ένα "πεδίο ροής" ή ένα διάνυσμα από την τρίτη στην τέταρτη διάσταση.

Ο αριθμός 3 εμφανίζονται συχνά στην ανθρώπινη ιστορία. Τα τρίγωνα έχουν τρεις πλευρές. Οι τριάδες αφθονούν στην ανθρώπινη ιστορία, όπως στο "Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα". Ο ίδιος ο Τέσλα υπογράμμισε την τριάδα "ενέργεια, συχνότητα και δόνηση" που πίστευε ότι περιέχει τα "μυστικά του σύμπαντος".

Στη ζωή του, ο Τέσλα εκδήλωσε την εμμονή του με πολλούς τρόπους, όπως, για παράδειγμα, περπατούσε τρεις φορές γύρω από το τετράγωνο πριν μπει σε ένα κτήριο. Καθάριζε τα πιάτα του με 18 χαρτοπετσέτες (το 18 διαιρείται με το 9, το 6 και το 3). Επίσης, έμενε μόνο σε δωμάτια ξενοδοχείων που είχαν έναν αριθμό δωματίου διαιρούμενο με το 3.

Στο τέλος της ζωής του, έμενε σε φθηνά ξενοδοχεία. Και πέθανε στο δωμάτιο Νο3327.
 

Τι σχέση έχει ο Τέσλα με τη "μέθοδο εκδήλωσης" 3, 6 και 9;
Σήμερα, η θεωρία "3, 6και 9" του Τέσλα έχει μια νέα ζωή χάρη σε μια απίθανη πηγή, το Tik Tok. Εκεί, οι χρήστες επιδιώκουν να επιτύχουν τους στόχους τους χρησιμοποιώντας μια απλή μέθοδο. Γράφουν τι δηλώνουν -όπως για παράδειγμα μια προώθηση- τρεις φορές το πρωί, έξι φορές το απόγευμα και εννέα φορές το βράδυ.

Η πεποίθηση είναι ότι αυτή η επανάληψη θα "δηλώσει" αυτό που επιθυμεί το άτομο, εν μέρει λόγω της ιδιαίτερης φύσης των αριθμών 3, 6 και 9.

Μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που οραματίστηκε ο Νίκολα Τέσλα, αλλά είναι μια απόδειξη ότι η δύναμη των ιδεών του δεν έχει μειωθεί.

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου