Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Ένα νεκροταφείο τρένων στην Βολιβία

 
Στα περίχωρα ενός εμπορικού χωριού ψηλά στην πεδιάδα των Άνδεων, χαλύβδινοι γίγαντες καταστρέφονται από αλμυρούς ανέμους.
 
 
Δείτε ακόμη:

 
Πρόκειται για ένα νεκροταφείο τρένων, και πιο συγκεκριμένα για ατμομηχανές, το οποίο είναι τόσο μεγάλο που μοιάζει λες και όλα τα τρένα στη Νότια Αμερική μεταφέρθηκαν στην πόλη της Βολιβίας Uyuni για το τελευταίο τους ταξίδι και το οποίο απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. 
 


Γεμάτο με κούφια σώματα που έχουν σκουριάσει εντελώς και άλλα κατάλοιπα, το "Cemeterio de Trenes" μπορεί να βρεθεί στα -κατά τα άλλα- ερημικά περίχωρα της μικρής εμπορικής πόλης ψηλά στην πεδιάδα των Άνδεων.
 


Εδώ και χρόνια, η πόλη είναι σημαντικός κόμβος μεταφορών στη Νότια Αμερική και συνδέει αρκετές μεγάλες πόλεις. Στις αρχές του 19ου αιώνα, έγιναν μεγάλα σχέδια για την κατασκευή ενός ακόμη μεγαλύτερου δικτύου τρένων από το Uyuni, αλλά το έργο εγκαταλείφθηκε λόγω ενός συνδυασμού τεχνικών δυσκολιών και έντασης με τις γειτονικές χώρες. Τα τρένα και άλλος εξοπλισμός αφέθηκαν να σκουριάσουν. Σήμερα, δεν υπάρχει καμία απαγόρευση και έτσι οι επισκέπτες ανεβαίνουν πάνω τους ή μπαίνουν μέσα στα βαγόνια για να τραβήξουν φωτογραφίες.
 


Τα περισσότερα τρένα που βρίσκονται στο νεκροταφείο χρονολογούνται από τις αρχές του 20ού αιώνα και προέρχονται από τη Βρετανία. Υπάρχουν πάνω από 100 βαγόνια τρένων με μοναδική δομή και περιστασιακά γκράφιτι. Στη περιοχή, πνέουν αλμυροί άνεμοι -το Uyuni διαθέτει την πιο αλμυρή πεδιάδα στον κόσμο- οι οποίοι έχουν διαβρώσει τις μεταλλικές κατασκευές.
 

 
από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου