Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κάμερον: Αναδύθηκε από το πιο βαθύ σημείο της γης


Αναδύθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας ο Καναδός σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον. Διαβάστε γιατί είχε καταδυθεί στο πιο βαθύ σημείο του φλοιού της γης, που αγγίζει 11,2 χλμ.



Ο Καναδός σκηνοθέτης του "Τιτανικού", του "Άβαταρ" και της "Αβύσσου", ο Τζέιμς Κάμερον, άρχισε την κάθοδό του από ένα υποβρύχιο στο πιο βαθύ σημείο του φλοιού της γης στο ρήγμα των Μαριάνων στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε το National Geographic.

Ο Τζέιμς Κάμερον "'άρχισε την κάθοδό του στην πιο βαθιά περιοχή του ωκεανού", ανέφερε σε ένα tweet το National Geographic, που οδηγεί την αποστολή Deepsea Challenge, μία κάθοδο προς το πιο βαθύ γνωστό σημείο του φλοιού της γης, στα 11,2 χλμ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο σκηνοθέτης, μόνιμος εξερευνητής της ομάδας, θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος εδώ και 50 χρόνια ο οποίος θα φθάσει σε αυτά τα βάθη "προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα και να καταλάβει αυτό το ευρέως άγνωστο κομμάτι του πλανήτη", σύμφωνα με το National Geographic.

Ο σκηνοθέτης, 57 ετών, ο οποίος έχει 72 καθόδους στο ενεργητικό του από τις οποίες οι δώδεκα για να γυρίσει τον "Τιτανικό", καταδύεται μόνος επιβαίνοντας σε ένα μίνι υποβρύχιο μήκους οκτώ μέτρων, το Deepsea Challenger. Ο μηχανισμός, που χρειάστηκε οκτώ χρόνια ερευνών, είναι εφοδιασμένος με πολύ επεξεργασμένες τεχνολογίες και μπορεί να αντιστέκεται σε πολύ υψηλές πιέσεις.

Ο Κάμερον αναμένεται να μείνει έξι ώρες στο θαλάσσιο βυθό, περίπου 320 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της αμερικανικής νήσου Γκουάμ, στη διάρκεια των οποίων θα κινηματογραφήσει σε 3-D χάρη σε ισχυρούς προβολείς και θα συλλέξει δείγματα που μπορούν να μελετηθούν στη θαλάσσια βιολογία, την αστροβιολογία, τη θαλάσσια γεωλογία ή τη γεωφυσική.

Στις 23 Ιανουαρίου 1960, δύο άνθρωποι-ο υπολοχαγός του αμερικανικού ναυτικού Ντον Ουόλς και ο Ελβετός ωκεανογράφος Ζακ Πικάρ- καταδύθηκαν από το αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο Trieste και έφθασαν το φλοιό της γης αλλά δεν μπόρεσαν να παραμείνουν παρά 20 λεπτά σε ένα σύμπαν θολωμένο από το βούρκο.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου