Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ένας κόσμος χωρίς ανθρώπους

Το θέμα στην ιστοσελίδα theatlantic.com έχει τίτλο "A World Without People" και παρουσιάζονται μέρη χωρίς ανθρώπινη ύπαρξη αλλά με ορατά τα σημάδια της χρήσης τους από ανθρώπους.

Μέρη ξεχασμένα στο χρόνο, μέρη που απλά κάτι ξεκίνησε να γίνεται και έμεινε στη μέση, μέρη που χρησιμοποιήθηκαν αλλά μετά εγκαταλείφθηκαν να θυμίζουν πως μπορούμε να καταστρέψουμε τα πάντα...

Ένα δέντρο ξεπροβάλλει μέσα από μια καμινάδα σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην πόλη Luque, στα περίχωρα της Ασουνσιόν στην Παραγουάη (2 Οκτωβρίου 2011)

Έξω από την πόλη Brega στην ανατολική Λιβύη (1 Απριλίου 2011)

Η εγκαταλελειμμένη πόλη Πριπιάτ κοντά στο Τσερνομπίλ (15 Απριλίου 2011)

Ο εγκαταλελειμμένος Κεντρικός Σταθμός του Μίσιγκαν στο Ντιτρόιτ (5 Απριλίου 2011)

Το εσωτερικό της εγκαταλελειμμένης εκκλησίας Martyrs of Uganda στο Ντιτρόιτ (18 Δεκεμβρίου 2011)

Πολυκατοικίες στην Sesena κοντά στη Μαδρίτη (9 Φεβρουαρίου 2012). 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Μαδρίτης, υψώνονται αυτές οι πανύψηλες πολυκατοικίες που είναι προς πώληση και ενοικίαση, και οι τιμές τους συνεχώς πέφτουν. Στην περιοχή έπρεπε να είχαν χτιστεί περισσότερα από 13.000 διαμερίσματα για να δημιουργηθεί μια μικρή πόλη 30.000 κατοίκων. Αλλά, μόνο 5.100 χτίστηκαν και πολλά είναι ακατοίκητα. Η οικονομική κρίση και στην Ισπανία έχει μετατρέψει αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα ζωντανό προάστιο-παράδεισος για τα νέα ζευγάρια και τα παιδιά τους σε ένα από τα πλέον ορατά μνημεία της οικονομικής κατάστασης και στην Ιβηρική χώρα.

Ιστοί σημαιών μπροστά από μια λιμνούλα στο συγκρότημα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα (18 Φεβρουαρίου 2012). Ναι μεν οι Αγώνες επέστρεψαν στην γενέτειρα τους και ίσως ήταν οι πιο επιτυχημένοι της σύγχρονης εποχής, ωστόσο πολλές εγκαταστάσεις ερειπώνουν 8 χρόνια μετά

Πεταμένα κάγκελα από την περίφραξη του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου στο ΟΑΚΑ (18 Φεβρουαρίου 2012)

Μια βάρκα παρατημένη στο στεγνό έδαφος κοντά σε μια λίμνη σε μια ανατολική επαρχία της Κίνας (4 Μαΐου 2011)

Μια εγκαταλελειμμένη σκάλα αεροδρομίου, σε ένα δρόμο κοντά στο αεροδρόμιο στη Σύρτης στη Λιβύης (29 Σεπτεμβρίου 2011)

Ένας βυθισμένος, εγκαταλελειμμένος αχυρώνας στην Βόρεια Ντακότα (12 Απριλίου 2011)

Η ομίχλη καλύπτει το HMS Belfast στον ποταμό Τάμεση νωρίς το πρωί στο Λονδίνο (15 Μαρτίου 2012)

Ο ήλιος δύει πίσω από το άδειο Camp Adder, αφετηρία των τελευταίων Αμερικανών στρατιωτών που έφυγαν από το Ιράκ (17 Δεκεμβρίου 2011)

Η κύρια είσοδος ενός εγκαταλελειμμένου αγροκτήματος στο χωριό Komoshtitsa, περίπου 100 χλμ βόρεια της Σόφιας στη Βουλγαρία (5 Δεκεμβρίου 2011)

Μια γάτα σε έναν έρημο δρόμο στο Peleas de Abajo, στην βορειοδυτική Ισπανία (8 Μαρτίου 2012). Δεκαετίες σπατάλης και συσσωρευμένων τόκων από απλήρωτα δάνεια, έχουν φέρει το χρέος των € 4,6 εκατομμυρίων του Peleas de Abajo στο κόκκινο και ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι είναι σήμερα η πιο χρεωμένη πόλη στην Ισπανία. Το χρέος της πόλης ανά κάτοικο είναι περίπου €20.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου