Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το παράξενο Sugarloaf Key Bat Tower

Το 1929, ένας απογοητευμένος ιδιοκτήτης μιας εξοχικής κατοικίας στην Φλόριντα ονόματι Richter Clyde Perky αποφάσισε ότι ήταν καιρός να απαλλαγεί το τουριστικό θέρετρο από τα κουνούπια. Έχει βρει μια έξυπνη, φιλική προς το περιβάλλον και οικονομική λύση, εισάγοντας στην περιοχή νυχτερίδες.


Η ιδέα του ήταν να επενδύσει σε μια κατασκευή που ονομαζόταν Bat Tower (ο Πύργος των Νυχτερίδων), η εφεύρεση του Τεξανού "ερευνητή νυχτερίδων" Δρ Campbell ο οποίος πίστευε ότι οι πύργοι θα μπορούσαν να παρέχουν είναι ένα ελκυστικό σπίτι για τις νυχτερίδες, οι οποίες σε αντάλλαγμα θα τρώνε τα κουνούπια. Ο κος Perky έφτιαξε τον τεράστιο ξύλινο πύργο με μεγάλο κόστος και έστειλε εκατοντάδες νυχτερίδες από το Τέξας και την Κούβα. Δυστυχώς, ο Πύργος δεν "έπιασε" ποτέ όπως θα ήθελε. Μόλις οι νυχτερίδες αφέθηκαν στην περιοχή, πέταξαν μακριά και δεν επέστρεψαν ποτέ.


Από 14 πύργους που σχεδίασε ο Charles Campbell, μόνο 3 σώζονται μέχρι σήμερα - ο Πύργος του Perky, ένας στο Comfort του Τέξας και ένας στους Κήπους Shangri-La στο Όραντζ του Τέξας. Ένας τέταρτος πύργος, στο Temple Terrace της Φλόριντα, κάηκε το 1979 και σήμερα έχει μείνει μόνο το μπετόν στη βάση και οι κωλώνες-πόδια.

Από το 1982, ο Sugarloaf Key Bat Tower βρίσκεται στη λίστα των ιστορικών μνημείων των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου