Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ένας πλωτός κινηματογράφος!


Τι θα έλεγες να δεις την αγαπημένη σου ταινία επιπλέοντας σε ένα μικρό παράδεισο στην Ταϊλάνδη; Σενάριο φαντασίας; Όχι! Ο πρώτος πλωτός κινηματογράφος είναι γεγονός.



Μια πρωτόγνωρη κινηματογραφική εμπειρία έζησαν όσοι τυχεροί παρευρέθηκαν στο κινηματογραφικό φεστιβάλ "Film on the Rocks" στην Ταϊλάνδη, αφού ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν να δουν ταινία σε πλωτό κινηματογράφο.

Είναι κάτι ανάμεσα σε Drive-in και θερινό κινηματογράφο, με τη διαφορά ότι για να φτάσεις εκεί δεν χρειάζεται να οδηγήσεις αλλά να... κολυμπήσεις ή στην καλύτερη περίπτωση να πας με σκάφος. Ο πρώτος πλωτός κινηματογράφος, που ονομάστηκε Archipelago Cinema, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ole Scheeren και είναι κατασκευασμένος εξολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά.


"Η ιδέα να βλέπεις σινεμά ενώ επιπλέεις ήταν καταπληκτική", έγραψε ο Ole Scheeren στην ιστοσελίδα του. "Μια οθόνη πάνω στο νερό, ανάμεσα στα βράχια με φόντο τα γαλαζοπράσινα νερά. Και το κοινό, πάνω στη θάλασσα, κάπου στη μέση μιας μαγευτικής λίμνης στην Ταϊλάνδη, να παρακολουθεί τις κινούμενες εικόνες που προβάλλονται, δίνοντας μια αίσθηση μοναδική και πρωτόγνωρη".


Για να σχεδιάσει τον πλωτό κινηματογράφο, ο Scheeren μελέτησε την κατασκευή των τοπικών εκτροφείων αστακού, που μοιάζουν σαν ένα νησί στη μέση του νερού.


Μετά την πρεμιέρα του, το σινεμά Archipelago, παραχωρήθηκε στο χωριό όπου κατασκευάστηκε, για να απολαμβάνουν οι κάτοικοι ταινίες. Ελπίζουμε μόνο να μην καταλήξει να γίνει εκτροφείο αστακού!


πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου