Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Τα 6 πλουσιότερα κατοικίδια ζώα του κόσμου


Οι άνθρωποι αγαπούν τα κατοικίδια τους. Από τα συνηθισμένα μέχρι τα εξωτικά, τους αρέσει να τα φροντίζουν. Πολλές φορές αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο και αγάπη στα κατοικίδια τους παρά στο ίδιο το είδος τους.

Κάτι τέτοιο λοιπόν θα δείτε στη λίστα που ακολουθεί. Από γάτες και σκύλους μέχρι και ένα κοτόπουλο!
 
 

Ο Trouble - 12 εκατομμύρια δολάρια
Με το παρατσούκλι "The Queen of Mean", η Leona Helmsley ήταν μια Αμερικανίδα επιχειρηματίας γνωστή για επειδή φοροδιέφευγε και για την τυραννική συμπεριφορά της. Η Helmsley ήταν ευγενική σε πολύ λίγους ανθρώπους στη ζωή της. Ήταν γνωστό πως οι εργαζόμενοι της ικέτευαν για μια θέση εργασίας και ξεκλήριζε τα μέλη της οικογένειας της κάπως ... ιδιότροπα. Υπήρχε όμως κάτι για οποίο νοιαζόταν υπερβολικά. Το κανίς της.
Το 2007, όταν η Helmsley πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια, η οικογένειά της ανακάλυψε ότι πολλοί από αυτούς είχαν μείνει έξω από τη διαθήκη της, ενώ το κανίς της έλαβε πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από μακρά δικαστική διαδικασία, ο δικαστής δήλωσε ότι δεν η Helmsley δεν είχε σώας τας φρένας, όταν έγραψε τη διαθήκη της και μείωση την διαθήκη του σκύλου σε 2 εκατομμύρια.

Η Blackie - 13 εκατομμύρια δολάρια
Ο μοναχικός συνταξιούχος σκηνοθέτης Ben Rea πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του απομονωμένος στο αρχοντικό του, έχοντας μόνο τη γάτα του, τον Blackie, για παρέα. Έτσι, όταν ο Rea απεβίωσε το 1988, οι δικηγόροι του δεν εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν ότι ο Rea είχε κληροδότησε όλη του την περιουσία στον γάτο.

Ο Tommaso - 13 εκατομμύρια δολάρια
Τον Νοέμβριο του 2011, η εκατομμυριούχος Maria Assunta πέθανε. Ένα μήνα αργότερα, οι δικηγόροι της αποκάλυψαν ότι ο Tommaso, μια αδέσποτη γάτα που είχε περιμαζέψει, ήταν ο μοναδικός κληρονόμος της των σπιτιών της σε όλη την Ιταλία.
Οι δικηγόροι της Assunta είπαν ότι άφησε την περιουσία της στον Tommaso σε ένα γράμμα στη Ρώμη τον Οκτώβριο του 2009, 2 χρόνια πριν την ασθένειά της, οπότε η ψυχική της υγεία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δυστυχώς για τον Tommaso, σύμφωνα με το ιταλικό δίκαιο, ένα ζώο δεν μπορεί να κληρονομήσει τα χρήματα άμεσα, έτσι αντ' αυτού, θα επιλεγεί μια φιλοζωική οργάνωση για να "εκπροσωπεί τα δικαιώματα του"!

Ο Gigoo - 14 εκατομμύρια δολάρια
Ο Miles Blackwell ήταν ένας τέταρτης γενιάς βιβλιοπώλης της Οξφόρδης. Γνωστός για το φιλανθρωπικό έργο του, την αγάπη για τα ζώα και την αίσθηση του χιούμορ, ο Blackwell ήταν δημοφιλής και πολύ αγαπητός στην Οξφόρδη.
Μετά την ανάγνωση της διαθήκης του, η οικογένεια του Blackwell έμεινε έκπληκτη όταν έμαθαν πως όχι μόνο ένα μεγάλο μέρος της προσωπικής του περιουσίας είχε πάει σε φιλανθρωπίες για τα ζώα, αλλά, επίσης, ότι 14 εκατ. δολάρια είχε αφεθεί στο αγαπημένο κατοικίδιο του, το Giggo το κοτόπουλο.

Ο Tobey Rimes - 92 εκατομμύρια δολάρια
Στις αρχές του 1900 η Ella Wendel ήταν η κληρονόμος ενός πολυεκατομμυριούχου. Η οικογενειακή περιουσία προέρχονταν από τη βιομηχανία γούνας και με τα χρόνια είχαν συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό ακινήτων στη Νέα Υόρκη, στην περιοχή του Μανχάταν.
Όταν η Ella πέθανε το 1931, χωρίς κληρονόμους, εκατοντάδες άνθρωποι πίστευαν πως θα ήταν οι κληρονόμοι της. Δυστυχώς γι' αυτούς, η Wendel όριζε στη διαθήκη της πως η περιουσία της θα πήγαινε στο σκύλο της, τον Tobey Rimes και τους απόγονους του. Περίπου 80 χρόνια αργότερα, ο απόγονος του σκύλου, που επίσης ονομάζεται Tobey Rimes, είναι τώρα ο κληρονόμος μιας περιουσίας 92 εκατομ. δολαρίων.

Gunther IV - 373 εκατομμύρια δολάρια
Το πλουσιότερο ζώο στον κόσμο, με περιουσία $ 373 εκατομμύρια δολάρια, είναι ο Gunther ο 4ος. Ο πατέρας του Gunther, Gunther ο 3ος, ήταν το κατοικίδιο της πλούσιας Γερμανίδας κοντέσας, Karlotta Liebenstein, και μετά το θάνατό της έγινε ο μοναδικός κληρονόμος της περιουσία της.
Δυστυχώς για τον Gunther τον 3ο, ο θάνατος της ερωμένης του τον επηρέασε σοβαρά και πέθανε ένα μήνα μετά. Ευτυχώς για την οικογένεια Gunther η κοντέσα είχε προβλέψει στη διαθήκη της ότι η περιουσία της θα πήγαινε και στους απογόνους του σκύλου. Έτσι, ο Gunther ο 4ος, είναι τώρα ο πιο χαϊδεμένος σκύλος στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου