Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Υπολογίστε την ηλικία ενός ανθρώπου με μία μόνο φωτογραφία

Το Face.com είναι μια ιστοσελίδα που ισχυρίζεται ότι μπορεί να υπολογίσει την ηλικία ενός ατόμου από μια απλή φωτογραφία. Το API έχει χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτούν εφαρμογές για το Facebook που μπορούν να σκανάρουν αυτόματα τις φωτογραφίες ενώ είναι διαθέσιμο και για άλλους developers που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη λειτουργία αυτή.

Το API μπορεί να απεικονίσει μια εκτιμώμενη ηλικία καθώς και ένα ελάχιστο και μέγιστο όριο. Προφανώς η υπηρεσία δεν είναι 100 τοις εκατό ακριβής αλλά παρέχει μια ικανοποιητική προσέγγιση για την ηλικία ενός ατόμου.

Ανάμεσα σε αυτά που τσεκάρει ο αλγόριθμος για να υπολογίσει την ηλικία είναι αν το πρόσωπο είναι απαλό και στρογγυλό που υποδηλώνει άτομο νεαρής ηλικίας ή αν είναι πιο μακρόστενο που υποδηλώνει άτομο μεγαλύτερης ηλικίας.

Φυσικά, η εκτίμηση για την ηλικία εξαρτάται από την ποιότητα της εικόνας αλλά και την κατεύθυνση που έχει το πρόσωπο. Το λογισμικό προσφέρει και ένα ποσοστό «αυτοπεποίθησης», δηλαδή με πόση σιγουριά έχει υπολογίσει την ηλικία με βάση αυτές τις παραμέτρους.

Η πρακτική χρησιμότητα ενός τέτοιου λογισμικού αφορά για παράδειγμα τον εντοπισμό ανηλίκων που θέλουν να αγοράσουν αλκοόλ ή τσιγάρα κάτι που απαγορεύεται από το νόμο.

Μπορείτε και εσείς να δοκιμάσετε το πρόγραμμα με μια δική σας φωτογραφία με την αντίστοιχη εφαρμογή για το iPhone για να δείτε κατά πόσο θα εντοπίσει σωστά την ηλικία σας.

πηγή: techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου