Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Το παράξενο "παιχνίδι" του στριμώγματος ανθρώπων σε... οτιδήποτε


 
Το "Phone Booth Cramming" (Γέμισμα τηλεφωνικού θαλάμου) ήταν μια μανία στα τέλη του 1950. Στηριζόταν σε μια απλή ιδέα: χώσε σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο όσους περισσότερους άντρες ή/και γυναίκες μπορείς και βγάλε μια φωτογραφία πριν πάθουν ασφυξία! Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, αυτό το... παιχνίδι, ήταν πολύ δημοφιλή στους φοιτητές, και προκάλεσε ακόμα και διεθνείς διαγωνισμούς! Το στρίμωγμα όμως δεν σταματούσε μόνο σε τηλεφωνικούς θαλάμους...
 


Phone Booth Cramming
Όλα ξεκίνησαν το 1959 όταν μια ομάδα φοιτητών στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής στρίμωξε 25 φοιτητές σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο και έστειλε το αποτέλεσμα στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες. Αν και οι Νοτιοαφρικανοί ήταν οι πρωτοπόροι, οι Αμερικανοί πήραν σύντομα τα ηνία -να αφήσουν κάτι τόσο "δημιουργικό" να πάει χαμένο; Η πιο γνωστή φωτογραφία τραβήχτηκε στο Κολλέγιο St Mary το 1959, όταν 22 φοιτητές στριμώχτηκαν σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, ενώ ο φωτογράφος του περιοδικού LIFE Joe Munroe τραβούσε φωτογραφίες. Χρειάστηκαν ολόκληρη την ημέρα για να έχουν το καταλληλότερο πλάνο -αν και δεν νίκησαν το ρεκόρ της Νοτίου Αφρικής. Κατάφεραν όμως και νίκησαν μια ομάδα Καναδών που είχαν στριμώξει 19 άτομα.


Phone Booth Cramming μόνο για κυρίες. Στο πανεπιστήμιο της πολιτείας του Μέμφις το 1959, 26 νεαρές μιας αδελφότητας προσπάθησαν να στριμωχτούν στον τηλεφωνικό τους θάλαμο.


Φωτογραφία του Robert W. Kelley, φωτογράφου του περιοδικού LIFE

Car Cramming -σε αυτοκίνητο. Στη δεκαετία του 1950 το στρίμωγμα εξαπλώθηκε και σε μικρά αυτοκίνητα.


Outhouse Cramming - σε δημόσια τουαλέτα. Το 1959, 37 (!) σπουδαστές ενός πανεπιστημίου στη Νότια Ντακότα, στριμώχτηκαν σε μια τουαλέτα (φωτογραφία). Αν προσέξετε, στη σκεπή διακρίνεται το περιοδικό που ήταν για το σκούπισμα... Προφανώς το έβγαλαν για να κερδίσουν χώρο!


Tree Stuffing - σε δέντρο. Το 1961, οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Μέιν αποφάσισαν να στριμώχνονται σε κουφάλες δέντρων.


Οι "σπρώχτες" της Ιαπωνίας. Το 1962, τα τρένα του Τόκιο μετέφεραν πάρα πολλοί κόσμο, έτσι χρησιμοποιήθηκαν "σπρώχτες" -πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν φοιτητές- για να σπρώχνουν τον κόσμο στα βαγόνια.

Photo Booth Stuffing - στρίμωγμα σε φωτογραφικό θάλαμο
Σύμφωνα με το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, το 2009, 27 άνθρωποι στοιβάχτηκαν σε ένα φωτογραφικό θάλαμο χωρητικότητας 10 ατόμων. Δυστυχώς, δεν υπάρχει φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου