Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Las Fallas, το Φεστιβάλ της Φωτιάς στην Βαλένθια


Κάθε χρόνο στην Βαλένθια γιορτάζεται η αρχαία γιορτή "Las Fallas", μια θορυβώδης εβδομάδα που είναι γεμάτη από πυροτεχνήματα και λιτανείες προς τιμήν του Αγίου Ιωσήφ, που κορυφώνεται με την καύση των μεγάλων παπιέ μασέ κούκλων που εμφανίζονται στους δρόμους της πόλης.Δείτε ακόμη:
San Fermin
Burning Man 2011
Το Φεστιβάλ του Φωτός στο Βερολίνο
Διεθνές Φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού στο Harbin
Rapa Das Bestas
7 παράλογες γιορτέςLas Fallas γιορτάζεται για να τιμήσει την Ημέρα του Αγίου Ιωσήφ, τον προστάτη των ξυλουργών. Las Fallas σημαίνει "οι φωτιές". Το επίκεντρο της γιορτής είναι η δημιουργία και η καταστροφή των κούκλων, από χαρτόνι, ξύλο, χαρτί και γύψο.


Ναι! Το καμάρι μας είναι!

Νωρίς το απόγευμα της 19ης Μαρτίου -η ημέρα είναι γνωστή ως La Crema (η καύση)- νεαροί άνδρες με τσεκούρια ανοίγουν τρύπες στα αγάλματα και τις γεμίζουμε με πυροτεχνήματα. Τα πλήθη αρχίζουν να ψάλλουν, τα φώτα του δρόμου σβήνουν και όλα τα "ninots" παίρνουν φωτιά ακριβώς τα μεσάνυχτα. Κάθε χρόνο, μια από τις κούκλες γλιτώνει από την καύση κατόπιν λαϊκής ψήφου, το οποίο ονομάζεται "Ninot indultat" (η μαριονέτα που έχει χάρη) και εκτίθεται στο τοπικό Μουσείο με τις κούκλες μαζί με άλλες του παρελθόντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου