Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Καταπληκτικά τοπία με τη ματιά του Χρήστου Χατζόγλου


Ο Χρήστος Χατζόγλου γεννήθηκε και ζει στην Λάρισα. Το ταξίδι του στον κόσμο της φωτογραφίας ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία όταν του χάρισε ο πατέρας του την πρώτη μηχανή. Αυτοδίδακτος και με μεγάλη υπομονή, μυήθηκε σύντομα στα μυστικά της τέχνης αυτής. Εναρμονίζοντας τις δύο του μεγάλες αγάπες, την φωτογραφία και την φύση, επιλέγει την φωτογραφία τοπίου.Μέσα από τις εικόνες του μας αποκαλύπτει την ομορφιά και το μεγαλείο του κόσμου που μας περιτριγυρίζει. Ο θεατής λαμβάνει ένα αίσθημα νηφαλιότητας και αισιοδοξίας, όταν με τα μάτια της φαντασίας του μεταφέρει τον εαυτό του από απλό θεατή σε θέση πρωταγωνιστή.


Όπως πιστεύει ο ίδιος η συνταγή για μια αξιόλογη φωτογραφία τοπίου είναι, να είσαι στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, με τον σωστό εξοπλισμό και φυσικά να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, αλλά πάνω από όλα, πάρα πολλή τύχη. Η καταγραφή της συγκεκριμένης στιγμής που επιλέγει να φωτογραφήσει είναι αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενων επισκέψεών του, στο επιλεγμένο από τον ίδιο μέρος, αλλά και μεγάλης αναμονής πολλές φορές ωρών, για να πετύχει το ιδιαίτερο φως που προτιμά. Ένα και μόνο κλικ του φακού του, είναι για τον ίδιο η μεγαλύτερη ανταμοιβή, μετά από ένα μακρύ ταξίδι, που περιλαμβάνει πολλές φορές δύσκολες και επικίνδυνες αναβάσεις.


από το βιογραφικό του Χρήστου στην ιστοσελίδα του, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την ευγενική προσφορά των φωτογραφιών του

2 σχόλια: