Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ποια γνωστή περιοχή πλουσίων οφείλει το όνομα της στους κάστορες;

Είναι ίσως η πιο πλούσια περιοχή των ΗΠΑ και του κόσμου. Αναφερόμαστε στο Μπέβερλι Χιλς, που δεν οφείλει το όνομα της σε καμία ... κα Μπέβερλι! Η ονομασία αυτής της περιοχή του Λος Άντζελες έχει μακρά και παράξενη ετυμολογία.

Η περιοχή που σήμερα ονομάζετε Μπέβερλι Χιλς ήταν κάποτε αγροκτήματα έως ότου αγοράστηκε το 1880 από δύο άνδρες, τους Charles Denker και Henry Hammel. Φιλοδοξία τους ήταν να μετατρέψουν την περιοχή σε ένα "θεματικό πάρκο αφιερωμένο στο Μαρόκο." Η μεγάλη ξηρασία και η οικονομική κατάρρευση τους ανάγκασε να πουλήσουν τα χωράφια το 1900 στην πετρελαϊκή εταιρία Amalgamated Oil Company. Όταν η εταιρεία απέτυχε να βρει πετρέλαιο, άλλαξε το όνομά της σε Rodeo Land and Water Company και ονόμασε την περιοχή Μπέβερλι Χιλς, από το Beverly Farms στη Μασαχουσέτη.

Το Beverly Farms πήρε το όνομα του από την πόλη Μπέβερλι, που το κυκλώνει. Η πόλη ήταν κάποτε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Το 1668, οι Αγγλικά άποικοι ονόμασαν την πόλη προς τιμή του χωριό Μπέβερλι στο Γιόρκσαϊρ της Αγγλίας.

Γιατί αυτή το αγγλικό χωρίο ονομάστηκε Μπέβερλι; Γιατί γύρω στα 700 μΧ, κάποιος επίσκοπος John ίδρυσε ένα μοναστήρι στην πόλη Inderawuda και την ονόμασε Beverlac, εξ αιτίας μιας αποικίας καστόρων στο κοντινό ποτάμι. Τελικά μια ελαφρώς παραλλαγμένη εκδοχή έγινε το όνομα ολόκληρης της πόλης και ο Επίσκοπος John έγινε γνωστός Άγιος Ιωάννης του Μπέβερλι μετά την αγιοποίηση του το 1037.

Ορίστε λοιπόν! Το Μπέβερλι Χιλς οφείλει το όνομά του σε μερικούς μεσαιωνικούς αγγλικούς κάστορες!

1 σχόλιο: