Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Μια απομονωμένη "γέφυρα φάντασμα" που είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει

 
Κάθε χρόνο, από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, όταν η στάθμη του νερού της λίμνης Nukabira στην Ιαπωνία πέφτει, εμφανίζεται μια δομή που καταρρέει και που μοιάζει με αρχαίο ρωμαϊκό υδραγωγείο.
 
 
 
Πρόκειται για την γέφυρα του ποταμού Taushubetsu, μια μοναχική "γέφυρα φάντασμα" καταδικασμένη να χαθεί σύντομα.

Η γέφυρα χτίστηκε το 1939 και διέσχιζε τον Taushubetsu, έναν μικρό παραπόταμο του ποταμού Otofuke. Ήταν μέρος της σιδηροδρομικής γραμμής Shihoro Line που πλέον δεν χρησιμοποιείται. Το όνομα του παραποτάμου σημαίνει "ποτάμι με πολλές σημύδες" στη γλώσσα των Ainu, των ιθαγενών που ζουν στη βόρεια Ιαπωνία.
 


Το 1955, κατασκευάστηκε εκεί το φράγμα Nukabira, αναγκάζοντας τον σιδηρόδρομο να κάνει μια παράκαμψη και ουσιαστικά να εγκαταλειφθεί η γέφυρα. Σήμερα, στέκεται στη μέση μιας τεχνητής λίμνης, η γέφυρα είναι βυθισμένη κάτω από το νερό το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Η πίεση του νερού και το λιώσιμο του χιονιού προκαλούν το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς και δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια επισκευής της. Αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στο δυσκολοπρόσιτο μέρος, στην έλλειψη ζήτησης για συντήρηση και στις οικονομικές συνθήκες.
 



 
Το 2107, πολλά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η γέφυρα επρόκειτο σύντομα να καταρρεύσει. Παρ' όλα αυτά, αυτή συνεχίζει να στέκεται, ωστόσο, μέρα με τη μέρα, η επιφάνειά της γίνεται όλο και πιο εύθραυστη.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου