Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Συνδυασμοί παζλ από τον Tim Klein


Ο Tim Klein είναι ένας Αμερικανός καλλιτέχνης με έδρα το Βανκούβερ της Ουάσιγκτον και του αρέσει να δημιουργεί "μοντάζ παζλ", μια διασκεδαστική μορφή τέχνης που χρησιμοποιεί κομμάτια από διάφορα παζλ για να δημιουργήσει νέα και ιδιόμορφα mashup.
 
 
 
Ο Klein λέει ότι εμπνεύστηκε από το έργο του καθηγητή τέχνης Mel Andringa, τον οποίο πιστώνει ως πρωτοπόρο. Λέει ότι διάβασε για πρώτη φορά για τη δουλειά του σε ένα άρθρο περιοδικού από το 1988.
 

 
"Οι εταιρείες παζλ τείνουν να χρησιμοποιούν τα ίδια μοτίβα κοπής για πολλά παζλ. Αυτό κάνει τα κομμάτια εναλλάξιμα. Ως αποτέλεσμα, μερικές φορές διαπιστώνω ότι μπορώ να συνδυάσω τμήματα από δύο ή περισσότερα παζλ για να δημιουργήσω μια σουρεαλιστική εικόνα που ποτέ δεν φανταζόταν ο δημιουργός. Με μεγάλη χαρά ανακαλύπτω τέτοιες παράξενες εικόνες που βρίσκονται, μερικές φορές για δεκαετίες, μέσα στα κομμάτια των συνηθισμένων παζλ μαζικής παραγωγής. Καθώς αλλάζω τα κομμάτια, δοκιμάζοντας διαφορετικούς συνδυασμούς, νιώθω σαν αρχαιολόγος που ανακαλύπτει ένα κρυμμένο τεχνούργημα", λέει ο ίδιος.
 
Δείτε πολλά περισσότερα κολάζ παζλ στην ιστοσελίδα του Klein.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου