Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Εγκλήματα που ενέπνευσαν ταινίες, Μέρος 1ο: Η βίαιη δολοφονία ενός νταή και η καλτ ταινία "Bully"

Ο Μπόμπι Κεντ το 1992 - πηγή
 
Το 1993, σε μια Pizza Hut στη Φλόριντα, επτά έφηβοι σχεδίασαν να σκοτώσουν τον Μπόμπι Κεντ, η δολοφονία του οποίου ενέπνευσε την κλασική, καλτ ταινία "Bully".
 
 
 
Το 1993, επτά έφηβοι από την κομητεία Broward της Φλόριντα παρέσυραν τον 20χρονο Μπόμπι Κεντ στο Everglades και τον σκότωσαν βάναυσα. Τι μπορεί να τους οδήγησε σε μια τόσο άγρια δολοφονία; Μάλλον, η αποτρόπαιη πράξη τους φάνηκε ως την απλούστερη λύση σε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα στη ζωή τους, μιας και ο Μπόμπι Κεντ ήταν νταής.
 
Από την τρίτη δημοτικού, ο καλύτερος φίλος του Κεντ -αν μπορεί κάποιος να τους πει "φίλους"- ήταν ο Marty Puccio. Σύμφωνα με τον Puccio, μερικές φορές, το νεαρό αγόρι γύριζε στο σπίτι του από το σπίτι του Κεντ με μώλωπες, ακόμη και αιμόφυρτος μερικές φορές. Οι γονείς του τον προέτρεψαν να σταματήσει να συναναστρέφεται με τον Κεντ. Ωστόσο, αργότερα, αυτό που φάνηκε ως "κακοποίηση που ξέφυγε από τον έλεγχο" αποκαλύφθηκε ότι ήταν σωματική κακοποίηση. Για κάποιο λόγο, ο Puccio δεν μπόρεσε να διακόψει τους δεσμούς με τον βίαιο φίλο του.

Στα εφηβικά τους χρόνια, τα δύο αγόρια περνούσαν πολύ χρόνο στο γυμναστήριο. Αργότερα, οι φίλοι τους κατέθεσαν ότι και οι δυο έκαναν συχνά χρήση στεροειδών και ότι η ήδη επιθετική προσωπικότητα του Κεντ χειροτέρευσε από τα ναρκωτικά. Ο Κεντ και ο
Puccio είχαν πειραματιστεί με τη δημιουργία γκέι πορνό ταινιών, ελπίζοντας να τις διανείμουν στα τοπικά καταστήματα. Στην πραγματικότητα, δεν συμμετείχε κανείς τους στις ταινίες, αλλά, μάλλον, τις σκηνοθέτησαν και είχαν βάλει έναν 40χρονο άντρα να εμφανίζεται στην κάμερα. Ο Κεντ προσπάθησε να πουλήσει μια ταινία, αλλά δεν τον δέχθηκε κανείς (λόγω της κακής ποιότητας ήχου και βίντεο, καθώς και της έλλειψης σεξουαλικών δραστηριοτήτων στην ταινία).

Η φίλη του Puccio, Lisa Connelly μαζί με τη φίλη της -και για λίγο κοπέλα του Κεντ- Ali Willis ενεπλάκησαν στην κατάσταση των δυο φίλων. Ο Κεντ κακοποίησε τη Willis και την υπέβαλε στην "παρορμητική και παράξενη" σεξουαλική του συμπεριφορά.

Η Connelly δεν εκτίμησε το πώς συμπεριφερόταν ο Κεντ στον φίλο της και, με τον
Puccio ανίκανο να διακόψει τη σχέση με τον μακροχρόνιο "φίλο" του, άρχισε να σχεδιάζει έναν τρόπο να βγάλει τον Κεντ από τη ζωή τους. Αυτό έπρεπε να γίνει γρήγορα γιατί ήταν έγκυος στο παιδί του Puccio. Έτσι, η Connelly, ο Puccio, η Willis και τρεις ακόμη φίλοι -ο Donald Semenec, ο Derek Dzvirko και η Heather Swallers- άρχισαν να σχεδιάζουν τον θάνατο του Bobby Kent. Μάλιστα, η Connelly επικοινώνησε με έναν αυτοαποκαλούμενο "εκτελεστή", τον Derek Kaufman.
 
Το σώμα του Μπόμπι Κεντ αφέθηκε σε ένα έλος της Φλόριντα με την ελπίδα ότι θα το αποτελείωναν οι αλιγάτορες

Το βράδυ της 14ης Ιουλίου του 1993, η ομάδα των έξι (ο Kaufman ήταν ο έβδομος) ζήτησε από τον Κεντ να τους συνοδεύσει σε ένα απομονωμένο κανάλι κοντά στο Γουέστον της Φλόριντα, και, κ
αθώς η Willis και η Swallers του απέσπασαν την προσοχή, ο Semenec τον πλησίασε από πίσω και του έμπηξε ένα μαχαίρι στο λαιμό.

Ο σοκαρισμένος Κεντ παρακάλεσε τον
Puccio να τον βοηθήσει, αλλά ως απάντηση, εκείνος τον μαχαίρωσε στο στομάχι και μετά του έκοψε το λαιμό. Ο Kaufman έδωσε τη "χαριστική βολή" χτυπώντας τον Κεντ στο κεφάλι με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Στη συνέχεια, έριξαν το σώμα του στο έλος, πιστεύοντας ότι θα τον έτρωγαν οι αλιγάτορες.
 
Μετά το έγκλημα, πολλοί από τους συνωμότες ομολόγησαν σε διάφορα άλλα άτομα. Η Connelly εξομολογήθηκε στη μητέρα της, η οποία επικοινώνησε με την αδερφή της, τη μητέρα του Dzvirko. Οι δύο τους πήγαν τους δύο έφηβους στον αδερφό τους, Joe Scrima, ο οποίος είχε φίλους στο αστυνομικό τμήμα. Οι φίλοι του Scrima τους έφεραν σε επαφή με έναν ντετέκτιβ του γραφείου του σερίφη της κομητείας. Εκεί, ο συνεργάσιμος και γεμάτος τύψεις Dzvirko ομολόγησε τα πάντα και πήγε τις αρχές εκεί που βρισκόταν στο σώμα του Κεντ.
 
Αφίσα ταινίας του 2001 "Bully" για τη δολοφονία του Μπόμπι Κεντ
 
Στη δίκη, κανένας δεν έδειξε μεταμέλεια, κάτι που είναι περίεργο καθώς οι τρεις από αυτούς δεν είχαν συναντήσει ποτέ τον Κεντ. Ο Puccio κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού και αρχικά καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά το 1997, το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα αποφάσισε ότι δεν έπρεπε να εκτελεστεί λόγω ελαφρυντικών και έτσι η θανατική ποινή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη, με δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους μετά από 25 χρόνια (παραμένει στη φυλακή). Ο Donald Semenec καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, συν 15 χρόνια κάθειρξη για συνωμοσία (παραμένει στη φυλακή). Ο Derek Kaufman καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή για 25 χρόνια, συν ποινή 30 ετών για συνωμοσία (παραμένει στη φυλακή). Η Lisa Connelly, αρχικά, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης, αλλά η ποινή της ανατράπηκε στην έφεση και, το 1998, μειώθηκε σε 22 χρόνια (αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2004). Η Alice Willis κατηγορήθηκε για φόνο δεύτερου βαθμού και καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκιση και 40 χρόνια υπό επιτήρηση, αλλά η ποινή μειώθηκε μετά από έφεση σε 17 χρόνια (αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2001, αλλά παραμένει υπό επιτήρηση). Ο Derek Dzvirko ομολόγησε την ενοχή του για φόνο δεύτερου βαθμού και καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση (αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 1999). Η Heather Swallers ομολόγησε την ενοχή της για φόνο δεύτερου βαθμού και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση (αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 1998).

Αυτή η περιβόητη υπόθεση περιγράφεται στο βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 1998 "Bully: A True Story of High School Revenge", του οποίου έγινε η κινηματογραφική μεταφορά του
το 2001, από τον αμφιλεγόμενο σκηνοθέτη Larry Clark, με τίτλο "Bully".
 
από: ati , με πληροφορίες από wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου