Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

10 απίστευτα μουσικά επιτεύγματα

Το μεγαλύτερο τραγούδι - 1000 χρόνια


Συγκροτήματα όπως οι Dream Theater ή οι Pink Floyd έχουν τραγούδια που γεμίζουν ολόκληρο άλμπουμ, και πρόσφατα, οι Flaming Lips, κυκλοφόρησαν ένα 24ωρο τραγούδι. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ ένα τραγούδι, το οποίο παίζει ακόμα και αυτήν την ώρα που γράφεται αυτό το θέμα. Συνθέτης του ήταν το ιδρυτικό μέλος των The Pogues, Jem Finer, και το έγραψε για τα θιβετιανά Singing bowl, ένα είδος καμπάνας. Αυτό το τραγούδι, που αυτή τη στιγμή παίζεται από έναν υπολογιστή, ξεκίνησε στις 31 Δεκεμβρίου 1999 και θα συνεχίσει μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2999, οπότε και θα ξεκινήσει από την αρχή!



Δείτε ακόμη:
Ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα τραγούδια
10 διάσημες περιπτώσεις κρυφών μηνυμάτων σε τραγούδια
Άγιος Φεβρουάριος - Σαράντα χρόνια από μια ιστορική ηχογράφηση
Ευφυείς μουσικές «κλοπές»
«Ο Μενούσης»: Eνα τραγούδι με ιστορία

Η πιο χαμηλής ισχύς νότα - 0.393 Hz



Η χαμηλότερης ισχύς νότα που έχει παραχθεί από τον άνθρωπο, σύμφωνα με το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες είναι 0.393 Hz. Αυτό επετεύχθη από τον Ευαγγελιστή τραγουδιστή Roger Menees (στην φωτογραφία) το 2010. Αλλά εδώ υπάρχει μια διαμάχη σχετικά με την ισχύ, καθώς το ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να ακούσει κάτω από τα 18 Hz. Επί του παρόντος, μια δισκογραφική εταιρεία προσπαθεί να καταγράψει τη χαμηλότερη νότα στο έργο «De Profundis» του Paul Mealor.


Ο ταχύτερος ράπερ - 23 συλλαβές/δευτερόλεπτο


Οι νέες γενιές των ράπερ έχουν γίνει πολύ γρήγοροι. Ο σημερινός κάτοχος του τίτλου στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες είναι ο Ricky Brown (γνωστός και ως NoClue, στην φωτογραφία) που απήγγειλε 14,1 συλλαβές σε ένα δευτερόλεπτο. Αλλά, υπάρχει και κάποιος πιο γρήγορος. Ένας Νοτιοκορεάτης, μπορεί να απαγγείλει 23 συλλαβές/δευτερόλεπτο. Τεχνικά, το Γκίνες δέχεται μόνο τα Αγγλικά, αλλά με τέτοια ταχύτητα ... όλα είναι κινέζικα.


Η υψηλότερη νότα από άνθρωπο - Ντο


Ένα πιάνο έχει 88 πλήκτρα, η υψηλότερη νότα που μπορεί να αναπαράγει είναι η C, που συχνά αναφέρεται ως Ντο8. Για πολύ καιρό, είχε πιστωθεί στην Μαράια Κάρεϊ η υψηλότερη νότα -μια Σολ στην εκτέλεση του 2003 του «Star Spangled Banner». Ωστόσο, το 2008, κάποιος Adam Lopez πήρε το ρεκόρ παράγωντας την Ντο8 μπροστά σε κοινό.


Ο ταχύτερος κιθαρίστας - 600 beat/λεπτό


Ξεχάστε τον Eddie ή τον Yngwie. Ο ταχύτερος κιθαρίστας στον κόσμο είναι από το Ντένβερ και ονομάζεται John "Dr. Hot Licks" Taylor, ο οποίος πρόσφατα κατάφερε σε 600beat/λεπτό, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά περίπου δύο φορές.


Η πιο θαρραλέα παράσταση - Pussy Riot στην Κόκκινη Πλατεία


Οι Sex Pistols τραγουδούσαν για την αναρχία στην τηλεόραση της Αγγλίας και η ΜΙΑ σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο σε εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά η πιο θαρραλέα παράσταση ανήκει σε ένα ρωσικό, γυναικείο πανκ συγκρότημα. Ονομάζονται Pussy Riot, αποτελείται από ανώνυμα μέλη και έντονη δράση κατά του Πούτιν. Στα μέσα του φετινού Ιανουαρίου, οι 8 γυναίκες ανέβηκαν σε ένα μνημείο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας (στιγμιότυπο στην φωτογραφία) και παρουσίασαν για ένα ολόκληρο λεπτό ένα τραγούδι τους που τα «χώνει» στον Πούτιν. Περιττό να πούμε, πως στιγμές αργότερα τις μάζεψε η αστυνομία.


Το μεγαλύτερο κοινό - 3,5 εκατομμύρια


Η μεγαλύτερη συναυλία-πάρτι στην ιστορία της ανθρωπότητας έλαβε χώρα το 1994 στην παραλία της Κοπακαμπάνα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Την παραμονή αυτής της Πρωτοχρονιάς μαζεύτηκαν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε μια συναυλία του Rod Stewart.


Το πιο φωνακλάδικο συγκρότημα - 136 dB


Για δεκαετίες, οι βασιλιάδες των ντεσιμπέλ ήταν οι Man-O-War, η οποίοι πήραν τον τίτλο από τους The Who το 1984, και προσπάθησαν σε μια συναυλία του 1994 να κάνουν φασαρία 129 dB. Αλλά το 2009 τους ξεπέρασαν οι -παππούδες πλέον- Kiss, καταγράφοντας ήχο 136 dB σε μια συναυλία στον Καναδά.


Η μεγαλύτερη σε διάρκεια νότα - 20,2 δευτερόλεπτα


Ανήκει στον Morten Harket, τραγουδιστή των Α-Ha. Στο τραγούδι «Summer Moved On» που κυκλοφόρησε το 2000, κρατάει μια νότα για 20,2 δευτερόλεπτα.


Το Single με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών - 50 εκατομμύρια αντίτυπα


Όχι, δεν είναι οι Beatles ούτε ο Elvis. Ο κάτοχος αυτού του τίτλου είναι ο Bing Crosby, ο οποίος με το "White Christmas" του 1942 πούλησε πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα και δεν τον έχει φτάσει ποτέ κανείς από τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου