Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Το άγαλμα του Thiruvalluvar που φτιάχτηκε με τη χρήση αρχαίας Ινδουιστικής επιστήμης


Στις ακτές του Kanyakumari στην Ινδία, το τεράστιο άγαλμα του ποιητή Tiruvalluvar, ένα γιγάντιο σύμβολο ειρήνης που χτίστηκε με τη χρήση των αρχών της επιστήμης Vastu, κοιτάζει στωικά τον κόλπο.




Ο Thiruvalluvar ήταν ένας Ταμίλ ποιητής και άγιος, συγγραφέας του Thirukkural. Το συνολικό ύψος τους αγάλματος είναι 40,6 μέτρα και τα αποκαλυπτήρια του έγιναν την 1η Ιανουαρίου του 2000 (Millennium). Βρίσκεται πάνω σε ένα μικρό νησί κοντά στην πόλη Kanyakumari, όπου συναντώνται δυο θάλασσες και ένας ωκεανός. Ο κόλπος της Βεγγάλης, η Αραβική Θάλασσα και ο Ινδικός Ωκεανός. Το άγαλμα έχει ύψος 29 μέτρα και το βάθρο 11,5 μέτρα (αντιπροσωπεύει τα 38 κεφάλαια των αρετών του Thirukkural). Το άγαλμα αντιπροσωπεύει τον πλούτο και τις ηδονές.


Η Vastu shastra είναι μια συλλογή αρχαίων ινδουιστικών αρχιτεκτονικών κανόνων που βοηθούν τη συγκράτηση και καθοδηγούν τους νόμους της φύσης σε σχέση με τις ανθρώπινες κατοικίες. Το άγαλμα σχεδιάστηκε με μια ελαφρά κάμψη. Ο κορμός εξέχει από το ισχίο. Οι γλύπτες και οι αρχιτέκτονες του, δεν μπορούσαν να βρουν έναν τρόπο για να προσθέσουν αυτό το χαρακτηριστικό στο τεράστιο άγαλμα. Όμως όταν έφτιαξαν ένα κανονικού μεγέθους ξύλινο πρότυπο, αναγνώρισαν μια Vashtu "γραμμή ενέργειας" να διατρέχει το άγαλμα από το κέντρο του, επιτρέποντάς τους να το ισορροπήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου