Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ώρα για καφέ! Ποιον προτιμάτε;

Espresso, macchiato, lungo... Υπάρχουν τόσα πολλά είδη καφέ που μπορείτε να τους απολαύσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οι Ιταλοί φημίζονται για τον Espresso, φυσικά!

Οι Ιταλοί παραγγέλνουν διάφορα είδη καφέ, ανάλογα με το προσωπικό τους γούστο... Σε μικρό ή μεγάλο φλιτζάνι, με κρύο ή ζεστό γάλα, διπλό και πάει λέγοντας.

Σε αυτό το σημείο θα αναφέρουμε και τον Caffè sospeso, που έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Πριν από πολλά χρόνια λοιπόν, στη Νάπολη, μπορούσατε να παραγγείλετε έναν Caffè sospeso, στην κυριολεξία έναν "καφέ που εκκρεμούσε". Περιέργως, οι πελάτες συνήθιζαν να πίνουν έναν καφέ, αλλά πολλές φορές πλήρωναν για δύο. Τί συνέβαινε; Όταν κάποιος άστεγος ή λιγότερο τυχερός έμπαινε στο κατάστημα θα μπορούσε να απολαύσει έναν καφέ κάτι σαν ένδειξη ευγένειας του πρώτου πελάτη. Σήμερα το έθιμο του Caffè sospeso είναι γνωστό αλλά δεν συνηθίζεται πια. Ένας Ιταλός συγγραφέας, ο Luciano de Crescenzo, έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο "Il Caffè sospeso" ως σύμβολο της φιλοσοφίας της ζωής.

Δείτε παρακάτω μια τυπική ημέρα σε ένα ιταλικό Caffè.

 50 types of Italian coffee: espresso, cappuccino and many more
50 types of Italian coffee: espresso, cappuccino and many more by Charming Italy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου