Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Η Γη όπως την είδαν από το Απόλλων 12


Στην πιο πάνω φωτογραφία βλέπουμε αυτό που είδαν και οι αστροναύτες της αποστολής Απόλλων 12.



Η αρχική φωτογραφία είναι αυτή που ακολουθεί. Η περιστροφή της και η επεξεργασία έγινε από τον psychgeeker.


Η αποστολή Απόλλων 12 ήταν η έκτη επανδρωμένη αποστολή στο πρόγραμμα και η δεύτερη που προσσεληνώθηκε.

Ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου του 1969, από το Kennedy Space Center στη Φλόριντα, τέσσερις μήνες μετά από την αποστολή Απόλλων 11.

Ο επικεφαλής Charles "Pete" Conrad και ο χειριστής Alan L. Bean δραστηριοποιήθηκαν για μια μέρα και επτά ώρες στην επιφάνεια της Σελήνης, ενώ ο χειριστής Richard F. Gordon παρέμεινε σε τροχιά. Η προσσελήνωση έγινε στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σελήνης, στον Ωκεανό των Καταιγίδων (Oceanus Procellarum), μία τεράστια σεληνιακή θάλασσα στη δυτική πλευρά και έως το χείλος της ορατής από τη Γη όψεως της Σελήνης. Είναι η μοναδική "θάλασσα" της Σελήνης που αποκαλείται "Ωκεανός" και ο λόγος είναι οι διαστάσεις της: είναι η μεγαλύτερη από όλες τις σεληνιακές θάλασσες, εκτεινόμενη για περισσότερα από 2.500 χιλιόμετρα στην κατεύθυνση βορράς-νότος (μία μέση διάμετρος είναι 2.592 χλμ) και με εμβαδό 4 εκατομμύρια τετ. χλμ.

Οι Conrad και Bean μετέφεραν την πρώτη έγχρωμη κάμερα στη σεληνιακή επιφάνεια, αλλά η μετάδοση χάθηκε όταν ο Bean την κατέστρεψε, κατά λάθος, στοχεύοντας τον Ήλιο. Σε μια από τις δύο βόλτες στη Σελήνη, επισκέφθηκαν το Surveyor για να αφαιρέσουν κάποια τμήματα που θα τα μετέφεραν στη Γη. Η αποστολή έληξε επιτυχώς στις 24 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου