Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Τι σημαίνει το ακρωνύμιο Wi-Fi;


Σκεφτείτε πόσο πολύ χρησιμοποιείτε το Wi-Fi.

Τώρα σκεφτείτε τι μπορεί να σημαίνει το ακρωνύμιο Wi-Fi -η αλήθεια είναι ότι αυτά τα ακρωνύμια είναι λίγο μπελάς. Αλλά το εν λόγω, δεν σημαίνει τίποτα!

Αναφερόμαστε στο ασύρματο διαδίκτυο, οπότε το "Wi" είναι για την αγγλική λέξη "wireless" και το "Fi" για το... Finternet; 😕

Και όμως, το Wi-Fi είναι ένα ακρωνύμιο χωρίς λογική που δεν σημαίνει τίποτα απολύτως.



Αυτό το επιβεβαιώνει και ο Phil Belanger, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Wi-Fi Alliance, που ήταν μέλος της διαδικασίας επιλογής του όρου "Wi-Fi". Ο Belanger και άλλα ιδρυτικά μέλη της Wireless Ethernet Compatibility Alliance (πλέον, η Wi-Fi Alliance) προσέλαβαν την Interbrand για να δημιουργήσει ένα όνομα και ένα λογότυπο για την ασύρματη διαδικτυακή τεχνολογία τους και επέλεξαν το "Wi-Fi". Μια ομάδα της Wi-Fi Alliance σάστισε με τον ασυνάρτητο όρο και προσπάθησε να βγάλει κάποιο νόημα ώστε να μην μπερδεύονται και οι πελάτες της. Αποφάσισαν να προσθέσουν την tagline "The Standard for Wireless Fidelity" (το Πρότυπο για την Ασύρματη Πιστότητα) μαζί με το όνομα Wi-Fi στο μάρκετινγκ -τελικά, η tagline δεν διατηρήθηκε. Τι σημαίνει όμως "Wireless Fidelity". Τίποτα απολύτως. "Ήταν μια αδέξια προσπάθεια να καταλήξουμε σε δύο λέξεις που να ταιριάζουν στα "Wi" και "Fi". Αυτό είναι", έχει δηλώσει ο Belanger.

Τι σημαίνει Wi-Fi; Τίποτα.

Το Wi-Fi παραλίγο να ονομαστεί Trapeze... (1:26)




Πώς δουλεύει το Wifi;



1. Το Ethernet επιτρέπει στα δεδομένα να μετατρέπονται σε ηλεκτρικό σήμα που μεταφέρεται διαμέσου του καλωδίου. Όταν χρησιμοποιούν το Wi-Fi, τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω ραδιοκυμάτων. (0:37)
2. Για την αποφυγή παρεμβολών, τα Wi-Fi σήματα μεταδίδονται σε δύο συχνότητες, 2,4 GHz ή 5,0 GHz. (1:02)
3. TCP/IP είναι το πρωτόκολλο στο οποίο μια εικόνα αναλύεται σε μικρότερα πακέτα, κατευθύνεται στο router υποδοχής και συγκεντρώνεται για να σχηματιστεί και πάλι η εικόνα. (1:17)


Το Li-Fi (Light Fidelity) είναι 100 φορές ταχύτερο από το Wi-Fi, οπότε γιατί δεν το χρησιμοποιούμε;



1. Το Wi-Fi εφευρέθηκε τυχαία το 1992. (0:14)
2. Το φως έχει ένα εύρος συχνοτήτων 10.000X μεγαλύτερες από τα ραδιοκύματα. (1:19)
3. Δείτε τον Dr. Harald Haas να χρησιμοποιεί μια λάμπα για να κάνει stream ένα βίντεο (3:24)


Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Wi-Fi για να δούμε μέσα από τοίχους;

Δεν είναι η αρχική πρόθεση του Wi-Fi, αλλά...



από: curiosity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου