Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Νο 40

Deep Joy, η βαθύτερη πισίνα του κόσμου



Ο νάνος



Όταν ένας νάνος επιστρέφει στο σπίτι του, μετά από μια κουραστική ημέρα συλλογής καρυδιών, βρίσκει μια κάμπια που παλεύει να φθάσει τα φύλλα που βρίσκονται έξω από το σπίτι του. Ο καλός νάνος βοηθά την κάμπια και της δίνει μερικά φύλλα για να μασουλήσει. Αλλά όταν έρχεται η ώρα του ύπνου του, πρέπει να αντιμετωπίσει τον ήχο του μασουλίσματος...


The Phantom Atlas - Οι μεγαλύτερα μύθοι, ψέματα και γκάφες σε χάρτες



Το Phantom Atlas είναι ένας άτλαντας του κόσμου όχι σαν αυτόν που υπάρχει, αλλά σαν αυτόν που πιστευόταν ότι υπάρχει. Ένας κόσμος όπου η Καλιφόρνια είναι ένα νησί-παράδεισος ελεύθερο από τη Βόρεια Αμερική, τερατώδη πλάσματα τρομοκρατούν τα σκανδιναβικά νερά και υπάρχουν διάφορες χαμένες πόλεις χρυσού στα βάθη της ζούγκλας και των ωκεανών.


Το Μαργαριτάρι της Αραβίας


The pearl of Arabia from Enrique Pacheco on Vimeo.

Το Ομάν είναι μια χώρα τόσο εκπληκτική όσο και άγνωστη. Όταν ο ταξιδιώτης εξερευνά το ποικιλόμορφο τοπίο της, που σχηματίζεται από ερήμους, βουνά, οάσεις και παρθένες παραλίες, συνειδητοποιεί γιατί αυτή η χώρα ήταν γνωστή ως το Μαργαριτάρι της Αραβίας.


The Rat Pack


Το Rat Pack ήταν μια υπερομάδα ηθοποιών με αρχηγό, αρχικά και μέχρι τον θάνατό του το 1957, τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Από τη δεκαετία του 1960, ήταν το όνομα που χρησιμοποιήθηκε από τα ΜΜΕ και το ευρύ κοινό όταν αναφέρονταν σε μια μεταγενέστερη παραλλαγή της ομάδας, που ονομάστηκε "the Summit" ή "the Clan", με μέλη τον Φρανκ Σινάτρα, τον Ντιν Μάρτιν, τον Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ, τον Πίτερ Λόφορντ και τον Τζόυ Μπίσοπ. Εμφανίστηκαν μαζί στη σκηνή και σε ταινίες στις αρχές της δεκαετίας του 1960, συμπεριλαμβανομένων ταινιών όπως το Ocean's 11, το Sergeants 3 κσι το Robin and the 7 Hoods (στην τελευταία ταινία, ο Μπινγκ Κρόσμπι αντικατέστησε τον Λόφορντ). Αρχηγοί της ομάδας θεωρούνταν οι Σινάτρα, Μάρτιν και Ντέιβις.

Στην φωτογραφία βλέπουμε την ομάδα να ποζάρει μπροστά από μια ταμπέλα που διαφημίζει το show τους. - από


Έξυπνη χρήση του αρνητικού χώρου


Το έργο Alumina του Greg Payce βρίσκεται έξω από το Art Gallery του Μπέρλιγκτον στον Καναδά. Είναι ένα γλυπτό από επτά περίτεχνα βάζα. Όταν κάποιος κοιτάξει τον αρνητικό χώρο μεταξύ των βάζων, θα δει να εμφανίζονται έξι γυναικείες μορφές. - από


Kookaburras, 1900 περίπου


Στην φωτογραφία από τα 1900 περίπου της Tyrrell Photographic Collection στο Powerhouse Museum στην Αυστραλία, βλέπουμε πέντε kookaburras σε ένα κλαδί.

Τα Kookaburras είναι αλκυόνες του γένους Dacelo, κατάγονται από την Αυστραλία και τη Νέα Γουινέα και φτάνουν τα 28-42 εκατοστά σε μήκος. - από


Το εθνικό πάρκο Jatayu στην πόλη Kerala της Ινδίας


Στην εικόνα βλέπουμε μια 3D αναπαράσταση εκείνου που θα είναι το μεγαλύτερο γλυπτό πουλιού όταν θα ολοκληρωθεί - από


Ένας καρχαρίας στον βυθό του νησιού Walker's Cay στις Μπαχάμες




Αυτό το gif...


art by James R. Eads, motion by The Glitch - από


Ανακαλύπτοντας την Street Αrt στα Εξάρχεια






Περιπλανηθήκαμε σε σοκάκια φωτογραφίζοντας τοίχους κτιρίων γεμάτους χρώμα και συζητήσαμε με τέσσερις καλλιτέχνες που ξέρουν καλά την περιοχή. Alex Martinez, Bleeps, Skitsofrenis και WD μιλούν στο NEWS247 για τα δικά τους Εξάρχεια.


Quick, Draw!


Το Quick, Draw! είναι ένα "παιχνίδι" της Google Experiments. Σχεδιάστε καλά και βοηθήστε ένα "neural network" να μάθει να αναγνωρίζει τα σχέδιά σας.

Σκοπός σας είναι να σκιτσάρετε έξι διαφορετικά αντικείμενα ανά παιχνίδι. Έχετε 20 δευτερόλεπτα για κάθε σκίτσο.


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου