Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη λέξη σε κάθε χώρα στη Βικιπαίδεια


Όταν σκέφτεσαι μια χώρα, σίγουρα κάτι έρχεται στο μυαλό σας. Αν σκεφτείτε π.χ. τη λέξη "πόλεμος" όταν σκέφτεστε τις ΗΠΑ ή την Ισπανία, τότε ίσως και μόλις να έχετε διαβάσει τη σελίδα της χώρας στη Βικιπαίδεια.



Ο πιο κάτω χάρτης δείχνει τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις στη σελίδα κάθε χώρας στην αγγλική έκδοση της Βικιπαίδεια (Wikipedia).

Ο χρήστης του Reddit Amiantedeluxe έψαξε το άρθρο κάθε χώρας στην online εγκυκλοπαίδεια και χρησιμοποιείσαι έναν μετρητή συχνότητας λέξεων για να δει ποιες λέξεις χρησιμοποιούνταν συχνότερα. Για να το κάνει πιο ενδιαφέρον, δεν συμπεριέλαβε προθέσεις και λέξεις που συνδέονται με το όνομα της χώρας. Επίσης, λέξεις όπως "νησί" και "νησιά" υπολογίζονται ως διαφορετικές λέξεις.


Όλα τα αποτελέσματα δεν ήταν όπως εκείνο των ΗΠΑ (ή και της Ισπανίας), καθώς πολλές από τις χώρες είχαν αποτελέσματα όπως για παράδειγμα η λέξη "εθνικός". Για την ιστορία, η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη λέξη στη σελίδα της χώρας μας είναι η λέξη Αθήνα (Athens), ενώ των Σκοπίων είναι Ελλάδα (Greece).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου