Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Νο 39




Το μεγαλύτερο, ενιαίο πυροτέχνημα που έγινε ποτέ



Στο πλαίσιο τον εορτασμών της Αγίας Αικατερίνης στη Μάλτα, το απόγευμα της 3ης Σεπτεμβρίου του 2016 χρησιμοποιήθηκε το μεγαλύτερο πυροτέχνημα με βάρος 260 κιλά!

Το πρώτο που θα δείτε είναι απλά για... ζέσταμα. Περιμένετε μέχρι το 1:35...


Η μικρότερη χώρα στην Αυστραλία


Atlantium: The Smallest Country in Australia from Craig Rasmus on Vimeo.

Ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για το μικροέθνος Empire of Atlantium, μια αυτο-ανακηρυγμένη χώρα, 4 ώρες νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, με πάνω από 3.000 πολίτες.


Το περιοδικό TIME θα μετρήσει αντίστροφα τις 100 "πιο σημαντικές φωτογραφίες όλων των εποχών"



Ετοιμαστείτε για ένα πολύ σοβαρό μάθημα ιστορίας της φωτογραφίας!

Με αρχή την 17η Νοεμβρίου, το περιοδικό TIME θα ξεκινήσει "μια άνευ προηγουμένου εξερεύνηση" των 100 πιο σημαντικών φωτογραφιών όλων των εποχών. Από τον Tank Man, στον Babe Ruth και τη δολοφονία του JFK.

Δεν πρόκειται για μια απλή παρουσίαση των φωτογραφιών, μια απλή αντίστροφη μέτρηση, αλλά μια ανάλυση του πώς και γιατί άλλαξε η πορεία της ιστορίας. Και όλα αυτά, για τον εορτασμό των 175 χρόνων από την αρχή της φωτογραφία και τη γέννηση του φωτορεπορτάζ.


Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές και το ουράνιο τόξο


7 Νοεμβρίου 2016, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές όπως τους κατέγραψε ο Marko Djurica από ένα μεταφορικό αεροπλάνο IL-76 κατά τη διάρκεια της Σερβο-ρωσικής στρατιωτικής άσκησης "Slavic Brotherhood" στην πόλη Kovin, κοντά στο Βελιγράδι - από


Τα αληθοφανή ρομπότ που χρησιμοποιούνται για να καταγράψουν τη ζωή των δελφινιών





Αυτές οι υποβρύχιες φωτογραφικές μηχανές δημιουργήθηκαν από τον βραβευμένο κινηματογραφιστή άγριας ζωής Τζον Ντάουνερ για τη νέα τηλεοπτική σειρά του "Spy in the Pod". - από


Το άλμα 5 μέτρων έξω από το νερό μιας όρκα βάρους οκτώ τόνων για να πιάσει ένα δελφίνι μετά από κυνήγι 2 ωρών




από


Γωνία Broadway και Jefferson Blvd, Λος Άντζελες, 1953

από


Ένα κάστρο στη μέση της αυστραλιανής ζούγκλας


Κάπου μέσα σε ένα δάσος, ανάμεσα στη φύση και την άγρια ζωή της τροπικής ζούγκλας της Αυστραλίας, υπάρχει ένα κτίριο ηλικίας σχεδόν 80 χρόνων. Κοντά στην πόλη Cairns, βρίσκεται το Paronella Park, ένα μέρος γεμάτο με ομορφιά, ιστορία και θαύματα.


Ολοκληρώθηκε το 1935. Χτίστηκε από τον Ισπανό επιχειρηματία José Paronella, του οποίου το όνειρο ήταν να δημιουργήσει και να διατηρήσει ένα κάστρο με πολυτελείς κήπους ώστε να το χρησιμοποιεί το κοινό και τελικά εξελίχτηκε σε ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη των ντόπιων. Το κτίριο διέθετε μουσείο με νομίσματα, πιστόλια, κούκλες και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία από το Βόρειο Κουίνσλαντ και τον υπόλοιπο κόσμο.



Μετά από μια πλημμύρα το 1946 -που κατέστρεψε τεράστιο τμήμα του μέρους- και τον πρόωρο θάνατο δύο χρόνια αργότερα του Paronella, το πάρκο συνεχίζει μέχρι σήμερα το όνειρο του δημιουργού του -υπό νέα ιδιοκτησία. - από


Ποια ελληνική λέξη έχει 1.530 παράγωγα και σύνθετα;


Ο Έλληνας και η Ελληνίδα θα νιώσουν υπερήφανοι που είναι συνεχιστές μιας ομηρικής γλώσσας η οποία, μέχρι σήμερα, διατηρεί ένα πλούτο παραλλαγών. Παραδείγματα; Το «λέγω» έχει 1.530 σύνθετα και παράγωγα, το «γράφω» 951, το «ποιώ» 852, η «ψυχή» 145, η «γλώσσα» 138, ο «φίλος» 244, η «φωνή» 212, το «βάλλω» 334, το «κράτος» 253.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα παραγώγων από τη λέξη «αισθάνομαι»:

Αισθη-τικός, αισθητικ-ή, αισθητικ-ισμός, αισθητικ-ότητα, αισθαν-τικός, αισθαντικ-ότητα, αισθη-τήριος, αισθητηρι-ακός, αισθητήρι-ο, αισθη-τήρας, αίσθησ-η, αισθησι-ακός, αισθησι-ασμός, αίσθη-μα, αισθηματ-ικός, αισθηματικ-ότητα, αισθηματ-ίας, αισθηματ-ισμός, αισθητ-ής, αισθητ-ισμός, αισθητ-ιστής, αίσθη-τήρας, αισθη-τός, αισθητ-ότητα, αίσθησ-η, αισθησι-ακός, αισθησι-ασμός.

από


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου