Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η πρώτη ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν


Ο Τσάρλι Τσάπλιν είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αστέρες του βωβού κινηματογράφου. Σκηνοθέτησε πάνω από 70 ταινίες και πρωταγωνίστησε σε πάνω από 80.

Αλλά ποια ήταν η πρώτη του ταινία;



Το 1914, ο Τσάπλιν πρωταγωνίστησε στην ταινία "Making a Living" ως ένας αξιαγάπητος αλήτης -ο γνωστός αλήτης που έπαιξε σε όλες σχεδόν τις ταινίες του. Η ταινία γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Henry Lehrman.

Ο χαρακτήρας του Τσάπλιν ήταν ο Edgar English, πράγμα σπάνιο για ταινία του Τσάπλιν που είτε ο χαρακτήρας του ήταν ανώνυμος ή απλά ονομαζόταν Τσάρλι.


Στην ταινία ο Τσάπλιν φορούσε ένα ψηλό καπέλο και είχε μεγάλο μουστάκι. Ο Τσάπλιν έπαιξε αλλά δήλωσε ότι η καλύτερη απόδοση του έμεινε εκτός στο τελικό μοντάζ της ταινίας. Ο Lehrman ανέφερε αργότερα σε συνέντευξή του ότι χειρίστηκε λανθασμένα την ταινία επειδή μισούσε τον Τσάπλιν.

Η συγκεκριμένη είναι από τις λίγες στην οποία έπαιξαν μαζί ο Τσάπλιν και οι Keystone Kops (φανταστικοί, ανίκανοι αστυνομικοί των κωμωδιών του βωβού κινηματογράφου των αρχών του 20ου αιώνα.).

Ο Τσάπλιν άρχισε να παίζει στην Keystone. Το 1913, ο Τσάπλιν έφτασε στο Λος Άντζελες, έδρα των Keystone Studio, αλλά επειδή φαινόταν πολύ νέος, πέρασε σχεδόν όλο το χρόνο μαθαίνοντας για τον κινηματογράφο.

Η πρώτη ταινία που σκηνοθεσία ο Τσάπλιν ήταν η "Caught in the Rain", έκανε το ντεμπούτο της στις 4 Μαΐου του 1914 και είχε αμέσως αναγνώριση.

Μετά απ' αυτό, ο Τσάπλιν σκηνοθέτησε σχεδόν οποιαδήποτε ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε, και ας εξακολουθούσε να εργάζεται για την Keystone.

Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, στην "Tillie’s Punctured Romance", ο Τσάπλιν έπαιξε έναν β' ρόλο. Και αυτή η ταινία έκανε μεγάλη επιτυχία και έφερε ακόμη μεγαλύτερη δόξα στον Τσάπλιν. Στο τέλος του χρόνου, ο Τσάπλιν πήγε στη Sennett για να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο. Ο Τσάπλιν ζήτησε 1.000 δολάρια την εβδομάδα, αλλά ο Sennett θεώρησε παράλογο ένα τέτοιο ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου