Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Πορτρέτα που προβάλλονται στο δάσος του Αμαζονίου


Για το τελευταίο του project με τίτλο "The Blood Forest", ο Γάλλος φωτογράφος Philippe Echaroux τράβηξε μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν πορτρέτα αυτοχθόνων Βραζιλιάνων και τα οποία προβάλλονται πάνω στα δέντρα του δάσους του Αμαζονίου.




Το project επικεντρώνεται σε μια φυλή Suruí -στην Βραζιλία υπάρχουν δύο φυλές, οι Suruí Paiter στα σύνορα μεταξύ των πολιτειών Μάτου Γκρόσου (Mato Grosso) και Rondônia (απ όπου και οι φωτογραφίες), και οι Suruí do Pará στην πολιτεία Παρά (Pará)- με επικεφαλής τον Almir Surui Narayamoga, ο οποίος κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση της Βραζιλίας ότι βοηθάει στην αναφύτευση του δάσους του Αμαζονίου και ότι προστατεύει την ενότητα της φυλής του.


"Τα θύματα από τη μαζική αποψίλωση των δασών και των κυνηγών χρυσού, οι οποίοι δεν διστάζουν να παραβιάσουν το έδαφος των Surui για να αρπάξουν τους πολύτιμους λίθους, οι Surui, θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο γι' αυτή την φρικτή και άπληστη σφαγή που θέτει σε κίνδυνο την επικράτεια και το λαό τους", λέει ο Echaroux.


Ο επικεφαλής κάλεσε τον Echaroux να επιστήσει την προσοχή σ' αυτό το θέμα με φωτογραφίες και ο φωτογράφος αποφάσισε να δείξει τη στενή σχέση μεταξύ των γηγενών και της γης.


Ένα βίντεο, με σκηνές από το project.


Première Mondiale: du Street Art au coeur de la Forêt Amazonienne - World First Street Art in the Rainforest. from pays-imaginaire.fr on Vimeo.

Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε έκθεση στο Παρίσι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου