Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Infrared φωτογραφίες με το Photoshop vol. 2

Κάθε φορά που κάνω κάτι στο photoshop ψάχνω να βρω και κάποιον άλλο τρόπο που να προσφέρει πιο γρήγορα αποτελέσματα και -γιατί όχι- καλύτερα.

Παλιότερα είχα παρουσιάσει πως μπορούμε να μιμηθούμε τις infrared φωτογραφίες με το photoshop. Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα ακόμα έναν τρόπο πολύ πιο γρήγορο και με καλά αποτελέσματα. Το κακό είναι πως έχει έναν περιορισμό. Είναι για photoshop cs3 ή 10 και μετέπειτα εκδόσεις. Πάμε να το δούμε.

Αυτή είναι η φωτογραφία που θα χρησιμοποιήσω. Για να είναι πιο έντονο το εφέ πρέπει η φωτογραφία μας να έχει φρέσκα πράσινα φύλλα, γαλάζιο ουρανό με λευκά σύννεφα ή θάλασσα.


Πάμε Image -> Adjustments -> Black & White. Aπό το drop-down "Preset" βρίσκουμε το "Infrared".



Πατώντας "ΟΚ" είμαστε έτοιμοι κιόλας, απλά έχουμε ένα ασπρόμαυρο infrared. Μπορούμε φυσικά να παίξουμε με τις ρυθμίσεις, χωρίς μεγάλες αλλαγές όμως, γιατί θα ξεφύγουμε από το εφέ. Για ακριβέστερες επεμβάσεις μπορούμε να μετακινήσουμε τον κέρσορα πάνω από μία περιοχή της φωτογραφίας μας και αυτός θα γίνει Picker (σταγονόμετρο). Κάνοντας κλικ επιλέγεται η αντίστοιχη περιοχή χρώματος την οποία μπορούμε να αλλάξουμε. Εδώ μπορούμε να αποθηκεύσουμε και να έχουμε μια ασπρόμαυρη infrared.


Σέρνουμε και ρίχνουμε την ψευδο-infrared φωτογραφία πάνω από την έγχρωμη, προσέχοντας να πέσει ακριβώς από πάνω της και έτσι δημιουργούμε ένα νέο Layer.

Από την παλέτα των Layer ρυθμίζουμε το Opacity της ψευδο-infrared στο 80%.


Κλικ στην έγχρωμη για να την επιλέξουμε και πάμε Image -> Adjustments -> Hue/Saturation (Ctrl+U). Στο μενού που εμφανίζεται πειραματιζόμαστε με το Hue και το Saturation. Εγώ εδώ όρισα αυτές τις τιμές.


Στο Drop-down μενού επιλέγουμε "Yellows" (τα κίτρινα) και δίνουμε τις τιμές της εικόνας από κάτω.



Πατάμε "ΟΚ" και είμαστε έτοιμοι!


Δοκιμάστε κι εσείς, πειραματιστείτε, παίξτε και καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου