Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Τρεις πόλεις που ονομάζονται Βαρετή, Αδιάφορη και Ανιαρή ενώθηκαν για να φτιάξουν την Τριάδα της Μονοτονίας


Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν πόλεις με ωραία ονόματα, άλλες με χυδαία ονόματα, πόλεις με αδιάφορα ονόματα, αλλά και με ενδιαφέροντα ονόματα. Πρόσφατα, τρεις πόλεις με παράξενα ονόματα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.



Δείτε ακόμη:
Πώς πήραν τα ονόματά τους οι ελληνικές πόλεις;
Πώς πήραν τα ονόματά τους οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Από πού πήραν τα ονόματά τους τα κράτη της Ευρώπης
Καλώς ήρθατε στο μικρό, αξιαγάπητο αυστριακό χωριό F*cking
Η αυθεντική Γκόθαμ
Το όνομα αυτής της λίμνης είναι πολύ μεγάλο για να μπει στον τίτλο
5 γεωγραφικά μέρη με το μικρότερο όνομα στον κόσμο

Όπως αναφέρει και το Good.is, οι μικρές πόλεις Boring (βαρετός, πληκτικός, ανιαρός) στο Όρεγκον των ΗΠΑ, Dull (ανιαρός, πληκτικός, βαρετός) στην Σκωτία και Bland (άνοστος, αδιάφορος) στην Αυστραλία αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Αυτές οι τρεις πόλεις αποφάσισαν να σχηματίσουν μια πολύ ιδιαίτερη ομάδα που την ονόμασαν "The League of Extraordinary Communities" (Λίγκα των Εξαιρετικών Κοινοτήτων), αλλά πολλοί την αποκαλούν -συμπεριλαμβανομένης μιας εφημερίδας- ως "Trinity of Tedium" (Τριάδα της Μονοτονίας).

Το Boring είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κοινότητες, με περίπου 7.800 κατοίκους. Πήρε το όνομά της από τον William Harrison Boring, έναν στρατιώτη της Ένωσης που εγκαταστάθηκε στην περιοχή στα μέσα του 19ου αιώνα. Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες του Boring έχουν βγάλει πολλά λογοπαίγνια για τη γενέτειρά τους όλα αυτά τα χρόνια.


Το Bland Shire είναι μια μεγάλη περιοχή τοπικής αυτοδιοίκησης στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, με έκταση 8.560 τετ. χλμ αλλά με λιγότερο από 6.000 κατοίκους. Όπως το Boring, έτσι και το Bland πήρε το όνομά του από έναν άνθρωπο, το William Bland, ο οποίο μόνο αδιάφορος δεν ήταν στην πραγματικότητα. Ο Bland ήταν εκπαιδευμένος χειρούργος που σκότωσε έναν άνδρα σε μια μονομαχία στη Βομβάη της Ινδίας. Καταδικασμένος για ανθρωποκτονία, τον έστειλαν μαζί με πολλούς άλλους καταδίκους στην Αυστραλία, όπου ξεκίνησε μια νέα ζωή.


Τέλος, η μικρότερη κοινότητα είναι το Dull. Βρίσκεται σε μια από τις 32 περιοχές της Σκωτίας, το Perth and Kinross. Για την ακρίβεια, το Dull αποτελείται από έναν και μόνο δρόμο από σπίτια στη βόρεια πλευρά της κοιλάδας του ποταμού Tay. Το όνομα της κοινότητας μπορεί στην πραγματικότητα να προέρχεται από μια παλιά γαελική λέξη που σημαίνει "λιβάδι". Στην κοινότητα κατοικούν λιγότεροι από 100 άνθρωποι και δε διαθέτει κανένα πραγματικό χαρακτηριστικό γνώρισμα, εκτός από μια παλιά εκκλησία.

Πριν από τη δημιουργία της λίγκας, τα Boring και Dull είχαν ήδη γίνει αδελφές πόλεις και ανακοινώθηκε επίσημα ότι η 9η Αυγούστου θα ήταν γνωστή ως "Boring & Dull Day". Μάλιστα, υπάρχει και η σελίδα Dull & Boring στο Facebook. Όλα αυτά συνέβησαν το 2012. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, ο δήμαρχος του Bland έμαθε για τις δύο αδελφές πόλεις και πίστεψε ότι το Bland μπορεί να έχει ένα κοινό να μοιραστεί μαζί τους. Αμέσως ξεκίνησαν οι συνομιλίες μεταξύ των πόλεων και έτσι, το 2014, δημιουργήθηκε η League of Extraordinary Communities, ενισχύοντας την ένωση αυτών των κοινοτήτων με τα παράξενα ονόματα.

Η εκκλησία στο Dull - πηγή

Για τους περισσότερους, το όλο θέμα μοιάζει μάλλον χαζό και διασκεδαστικό, αλλά οι πόλεις έχουν πραγματικούς λόγους που προχώρησαν σ' αυτή την ένωση. Ελπίζουν ότι η έκθεση και η προσοχή των ΜΜΕ θα συμβάλουν στην τόνωση του τουρισμού και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στις περιοχές τους. Κάποιοι ήδη προτείνουν να ενταχθούν στην Λίγκα το Tedious Creek (Κουραστικό Ρυάκι) στο Μέριλαντ των ΗΠΑ και η Monotony Valley (Κοιλάδα της Μονοτονίας) στη Νεβάδα, επίσης των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου