Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ένας χαμένος, μικρός στόλος από Alfa Romeo σε ένα ερειπωμένο κάστρο στο Βέλγιο


Η ιστορία έξι αυτοκινήτων της Alfa Romeo της δεκαετίας του 1960 που βρέθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κάστρο στο Βέλγιο.



Ένα χειμωνιάτικο πρωινό λίγο πριν το 2012, μια ομάδα εξερευνητών εγκαταλελειμμένων χώρων μπήκε στο Kasteel van Heers, ένα κάστρο του 13ου αιώνα, ανατολικά των Βρυξελλών. Το προστατευόμενο μνημείο αφέθηκε ερειπωμένο από τους ιδιοκτήτες του που πάλευαν να διατηρήσουν την οικία των προγόνων τους. Παρά τις πολυετής προσφυγές, το 2007, η φλαμανδική κυβέρνηση κατάσχεσε το κάστρο και όλο το περιεχόμενό του από τους αδελφούς Desmaisières επειδή δεν πραγματοποίησαν εργασίες επισκευής του κτηρίου.


Ακόμη και μετά την κατάσχεση του κάστρου, στο υπόγειο του κτηρίου, τα αυτοκίνητα συνέχισαν να συγκεντρώνουν σκόνη για τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια, μέχρι εκείνο το πρωινό που μπήκαν οι εξερευνητές.


Μεταξύ των αυτοκινήτων ήταν ένα πρωτότυπο Alfa Romeo, που πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε από έναν από τους αδελφούς και ιδιοκτήτες του κάστρου. Στην δεκαετία του 1960, ο Michel Desmaisières συμμετείχε σε αγώνες. Υπάρχουν αρχεία που δείχνουν ότι το 1964 συμμετείχε σε έναν αγώνα με αυτό το πρωτότυπο.


Μέχρι το 2007, όταν το κάστρο κατασχέθηκε, ο Michel ζούσε σε ένα μικρό μέρος του εγκαταλελειμμένου κάστρου με τη σύζυγό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αγοραστή για το κάστρο, αλλά μετά από χρόνια ψευδών υποσχέσεων, η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάσχεση και ανέλαβε το κάστρο και το περιεχόμενό του, ώστε να πληρωθούν οι εργασίες αναστήλωσης.


Τελικά, το 2015, οι Alfa πουλήθηκαν σε μια δημοπρασία έναντι 117.000 ευρώ. Μια πήγε στους κληρονόμους της εταιρίας Alfa Romeo και μια στον μπασίστα μιας διάσημης μπάντας.


Όσο για το κάστρο, η αποκατάσταση συνεχίζεται αργά αλλά σταθερά. Το Kasteel van Heers έχει πλέον τη δική του ιστοσελίδα για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την πρόοδό της. Στην σελίδα υπάρχει ανακοίνωση προς τους επίδοξους εξερευνητές, που θέλουν να μπουν μέσα και να δουν τις χαμένες Alfa, ότι τα αυτοκίνητα έχουν πουληθεί.

από: messy nessy chic

1 σχόλιο: