Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Το Μουσείο Βασανιστηρίων στο Άμστερνταμ


Μια επίσκεψη σε ένα μουσείο δεν σημαίνει πάντα και μια χαλαρωτική εμπειρία. Στο Μουσείο Βασανιστηρίων στο Άμστερνταμ, θα νιώσετε άβολα μετά από λίγα λεπτά περιπλάνησης στις αίθουσές του.



Δείτε ακόμη:
Η αποκρουστική συλλογή του Fernand Meysonnier

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του μουσείου, αυτό το αξιοθέατο, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, έχει σκοπό να μεταφέρει τον επισκέπτη στα πιο σκοτεινά κεφάλαια της μεσαιωνικής εποχής.


Οι συσκευές βασανιστηρίων που εκτίθενται δείχνουν πως τιμωρούνταν οι ύποπτοι και οι φυλακισμένοι πριν από αιώνες. Ορισμένα όργανα ταίριαζαν με το έγκλημα, όπως για παράδειγμα το "πιρούνι του αιρετικού", που είχε αιχμές οι οποίες τρυπούσαν συνεχώς το θύμα στο στέρνο και την κάτω γνάθο, αναγκάζοντάς τους να κοιτάξουν προς τον ουρανό. Άλλα, όπως η καρέκλα εξέτασης με καρφιά, κατασκευάστηκαν για να προκαλούν όσο το δυνατόν περισσότερο πόνο.



Πολλά από τα όργανα του μουσείου είναι γνήσιες αντίκες, ενώ άλλα είναι ανακατασκευές. Τα εκθέματα προκαλούν τη φαντασία, ώστε ο επισκέπτης να μπορέσει να καταλάβει πώς λειτουργούσε το όργανο, αλλά, σε περίπτωση που δεν είναι τόσο ξεκάθαρο κάτι τέτοιο, υπάρχουν και εκτυπώσεις σκηνών βασανιστηρίων της εποχής.



από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου